Sıcak havadan bunalan turistler Manavgat Şelalesi'nde serinliyor

Antalya'da sıcak ve nemli havadan bunalan yerli ve yabancı turistler Manavgat Şelalesi'nde serinliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcak havadan etkilenen Avrupalı, Rus, İskandinav ve yerli turistler serinlemek ve hatıra fotoğrafı çektirmek için çağlayana geliyor.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Ahmet Baranov, Antalya'ya getirdikleri Rus turistleri haftanın 4 günü Kurşunlu, Düden, Manavgat Şelalesi ve Gündoğmuş Uçansu Şelalesi'ni gezdirdiklerini söyledi.

Çağlayan bölgesinde su serinliği nedeniyle Rusların Manavgat Şelalesi'nde 1 saat 15 dakika durduğunu belirten Baranov, getirdikleri turistlerin su serinliğinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi çok sevdiğini ifade etti. Rusların, şelalenin su akış debisinin yakına yürümeyi sevdiğini belirten Baranov, orta yaşlı Rusların sıcak ve nemli havayı fazla sevmediğini kaydetti. Baranov, "Su akış bölgesi serin olduğu için haftanın 4 günü Manavgat Şelalesi'ne tura geliyoruz. Ruslar, çağlayan önünde serinlemeyi ve hatıra fotoğrafı çektirmeyi seviyor." dedi.

Manavgat Şelalesi İşletme Şefi Tekin Başoğlu ise şelalede turizm hareketliliğinin yeni yeni başladığını söyledi. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte son 10 gün içinde ziyaretçi sayısında artış olduğunu belirten Başoğlu, Alman ve İngiliz turistlerin su serinliğinde balık yemeyi çok sevdiğini kaydetti.

Şelalede dondurma satıcılığı yapan Hacı Usta da sıcak ve nemli havada Rus ve İngiliz turistlerin dondurmaya ilgi gösterdiklerini söyledi. Şelalede turist hareketliliği oluşturma ve turistlerin hatıra fotoğrafı çektirmesi için dondurma ustası Ertuğrul Kar'ın turistlere 20 dakika şov yaptığını belirten Usta, işlerinin yüzde 30 oranında arttığını kaydetti. Usta, İngiliz ve Alman turistlerin şelale önünde su serinliğinde ailecek dondurma yemeyi sevdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber