İlkadım'da trafik eğitim parkı yapılıyor

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Derebahçe Mahallesi'nde yapımına başlanan trafik eğitim parkında incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek trafik eğitim parkı çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Necattin Demirtaş, "Söz verdiğimiz gibi 2012 yılı hizmette altın yılımız olacak demiştik. Projelerimiz sırasıyla hayat buluyor." dedi. Trafik kurallarına duyarlı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Demirtaş, "Trafik güvenliği bilincinin oluşturulması amacıyla, hem eğlendirici hem de eğitici özelliği bulunan 'trafik eğitim parkı'nın inşaat çalışmalarına başladık. Amacımız, okul öncesi, ilk ve ortaöğretim çocuklarının trafik kurallarını öğrenmelerini ve alışkanlık kazanmalarını sağlamaktır." diye konuştu.

Derebahçe Mahallesi'nde 4 bin metrekarelik alana yapılacak trafik eğitim parkında karayolları standartlarına uygun yollar, kavşaklar, alt ve üst geçitler bulunduğunu anlatan Başkan Demirtaş, ?Proje, trafik bilincinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak. Okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı verilecek. Böylece trafik kazalarının en aza indirilmesi sağlanacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber