Engelliler sporla rehabilite ediliyor

Köprü Yardımlaşma Derneği Adana Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı 'Hayata Engel Yok, Engelliler İçin Spor' projesi ile rehabilite ediliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

300 engellinin yararlanacağı ve bir yıl süren proje ile engelliler farklı aktivitelerle tanışıyor. Çalışma ile bir grup engelli havuzda suyla buluştu.

Proje ortağı Çukurova Belediyesi Hayal Park yüzme havuzlarındaki eğitimler, görevliler Saltuk Yıldırım ve Münire Girmez tarafından yürütülüyor. İlk defa suya giren engelli bireylerin heyecanlı oldukları görüldü. Çukurova Belediyesi havuzlar tesis yöneticisi Şenol Keskinkılıç ve eğitimcilerin yardımıyla yüzmeye başlayan engelli çocuklar ilk tedirginliği üzerinden attıktan sonra havuzdan çıkmak istemedi.

Köprü Yardımlaşma Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ?Hayata Engel Yok, Engelliler İçin Spor' projesiyle çocuk ve gençlere basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme gibi sporları öğrettiklerini söyledi. Yıldırım, bu faaliyetlerle onlara güven ve başarma duygusunu aşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber