Sınır kapılarında gurbetçi yoğunluğu başladı

Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin memleketlerine doğru yolculuğu sınır kapılarında hareketliliği artırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gurbetçiler, okulların tatil olmasını da fırsat bilerek anavatanlarının yolunu tuttu.

Yaz tatilini yakınlarının yanında geçirmek isteyen gurbetçiler binlerce kilometrelik mesafeyi kat ederek Türkiye'nin Bulgaristan ve Yunanistan arasındaki sınır kapılarına ulaştı. Haziran ayı ortalarında başlayan geçişlerde gurbetçiler en çok Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullanıyor. Gurbetçi sezonunun başlamasıyla birlikte sınır kapılarında hafta içinde günlük ortalama 700 civarında araç yurda giriş yapıyor. Bu sayı hafta sonlarında iki katına çıkıyor. Geçtiğimiz hafta sonu ise 3 binin üzerinde gurbetçi aracı Türkiye'ye giriş yaptı. Sayının her geçen gün artması bekleniyor. Gurbetçilerin yoğun girişlerine karşı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü gerekli tedbirlerini aldı.

Aşırı yoğunluğu karşı giriş peronlarının tamamı faaliyete geçirildi. Ayrıca, belgeleri eksik veya şüpheli olan araçlar için ayrı bir peron faaliyete geçirildi. Sınır kapılarındaki araç yoğunluğu gümrüğün web sitesi üzerinde güncel bir şekilde verilerek gurbetçilerin bilgilendirilmesi sağlanıyor. Ayrıca gümrük sahaları yakın bir süre içerisinde görüntülü bir şekilde gösterilecek bir sistem faaliyete geçirilecek. Gurbetçi sezonu öncesinde açıklamalarda bulunan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'ın, gurbetçilerin yurda en kısa sürede ve rahat bir şekilde girişlerini sağlamak için bir takım önlemler aldıklarını söyledi.

"GURBETÇİLER HAFTASONU YERİNE HAFTA İÇİNİ TERCİH ETSİN"

Diğer birimlerde çalışan personelden de faydalanarak tüm peronları faaliyete geçirdiklerini anlatan Yalçın, üç vardiya şeklinde hizmet vermeye başladıklarını kaydetti. Gümrük kapılarında fazla beklememeleri için gurbetçilere tavsiyelerde bulunan Yalçın, gurbetçilerin haftasonu yerine hafta içini tercih etmelerini, gümrük web sitesini takip etmelerini, evraklarını tam olarak getirmeleri ve sahaya girişte hemen yetkilere göstermelerini geçiş süresini kısaltmasını katkı sağlayacağını ifade etti.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçın, ayrıca, gurbetçilerin yolculuklarında karşılaştıkları olumsuzlukları gösteren sosyal paylaşım sitelerindeki görüntüyü göstererek yaşanan bu olumsuz tecrübelerin faturasının kendilerine kesilebildiğini bu nedenle kendilerinden anlayış beklediklerini vurguladı.

Almanya'nın Münih kentinden yola çıkan Cevdet Sarı, yolculuklarının rahat bir şekilde geçtiğini belirtti.

Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadan Türkiye'ye ulaştıklarını anlatan Akın Mustafa Savaş ise, Bulgaristan'daki yolların kötü olmasından yakındı.

Mustafa Sosyal ise geçmiş yıllarda Türkiye'ye gelirken başka ülkelerinde kendilerinden çorba parası adına rüşvet alındığını anlatan Mustafa Sosyal, bu yıl öyle bir sorunla karşılaşmadan yollarına rahat bir şekilde devam ettiklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber