Afşin'den Ters Lale için 2 proje

Kaymakam Faik Arıcan, Afşin sınırları içinde yıllardan sonra açan Ters Lale (ağlayan gelin) için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)'na iki proje sunduklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afşin'in tanıtımına ciddi katkı sağlayacağı düşünülen Ters Lale için İlçe Kaymakamlığı çalışmalarını sürdürüyor. İki ayrı proje hazırlanarak DOĞAKA'ya gönderildi. Kaymakam Faik Arıcan, Afşin'de Eshab-ı Kehf gibi önemli bir değere sahip olan Ters Lale'nin yeniden boy göstermesini önemsediklerini kaydetti.

Arıcan, ?İlçe Kaymakamlığı olarak bu konuyla ilgili 2 proje hazırladık. DOĞAKA'ya gönderdik. İnşallah projenin kabul edilmesini bekliyoruz. Proje kabul edildiğinde de belirlenen çerçevede çalışmalara başlayacağız. Projede tarımsal bir çerçeve değil, ağırlıklı olarak çevresel değerler önplana çıkartıldı. Zaten bizim kaymakamlık olarak destek verdiğimiz unsur da ticari yanı değil, çevre değeri ve tanıtımdaki yeridir.? ifadesini kullandı.

Afşinlilerin de yıllar sonra ortaya çıkan ters lalelere özel önem verdiklerini kaydeden Arıcan, ?Hep birlikte ağlayan gelinleri tanıtacağız. Vatandaşlar, sivil toplum örgütleriyle bunun üzerinde çalışıyoruz.? görüşünü aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber