Direkteki elektrik kaçağı öldürdü

İstanbul Ataşehir'de ihmal, 14 yaşındaki öğrencinin hayatına mal oldu.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sokaktaki bir aydınlatma direğine dokunan Ömer G.'yi kaçak sebebiyle elektrik çarptı.

Ağır yaralanan Güneşçelik, 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra dün hayatını kaybetti. Aynı direkte bir hafta önce de başka birinin elektrik akımına kapılarak yaralandığı öğrenildi. Aile, kaçağı tamir etmeyen AYEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Geçen hafta cuma günü Kayışdağı Mahallesi'nde yaşayan Ömer G., sağlık ocağının bahçesine düşen topunu aldıktan sonra duvardan inmeye çalıştı. Bu sırada yolun kenarındaki aydınlanma direğine değen genç, elektrik akımına kapıldı. Olay yerinde bulunan vatandaşlar, Ömer'i direkten ayırmak için tahta parçası kullandı. Burnundan kan gelmeye başlayan Ömer G. olaydan 5 gün sonra hastanede hayatını kaybetti. Savcılık talimatıyla Ömer G'nin cesedine otopsi yapıldı. Anne Aysun G., elektrik direğindeki kaçağın daha önce başkalarını da çarptığını, buna rağmen önlem alınmadığını söyledi. Oğlunun bu yıl Celal Yardımcı İlköğretim Okulu'nu bitirdiğini ve SBS sonuçlarını beklediklerini belirten baba Hifzullah G. ise, "Başkalarının çocukları da ölmesin diye bu işin sorumlularının cezasız kalmaması için her yola başvuracağım." dedi.

Bir hafta önce Doğan Tekeli isimli gece bekçisinin de aynı direkte elektriğe çarpıldığı ortaya çıktı. Bir gün sonra yoldan geçen Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) ekiplerine yaşadığı olayı anlattığını belirten Tekeli, ekiplerin direği kontrol ettiklerini sonra da gittiklerini ifade etti. Tekeli, AYEDAŞ ekiplerinin, 14 yaşındaki Ömer G.'nin elektriğe kapılmasından sonra gelip kaçağı tamir ettiklerini aktardı. Konuyla ilgili Zaman muhabirinin görüş almak için aradığı AYEDAŞ yetkilileri ise kendilerine herhangi bir arıza ihbarı gelmediğini bildirdi. Yetkililer, kazanın sebebinin daha kesinleşmediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber