Afyonkarahisar'da köyler 4 milyon 800 bin lirayla güzelleşecek

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi kapsamında Afyonkarahisar'a tahsis edilen 4 milyon 800 bin liralık ödeneğin yüzde 50'sinin ilçelere gönderildiği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÖYDES Komisyonu, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında valilik toplantı salonunda toplandı. Toplantıya; Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, kaymakamlar, Çevre ve Şehircilik Müdürü Vahit Okumuşer, Sağlık Müdür Vekili Deniz Fırat, İl Özel İdaresi birim amirleri ile teknik personeli katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, KÖYDES projesinin amacının susuz veya suyu yetersiz olan köylerin sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, ?Bu amaca ulaşabilmek için yapılan her toplantının yolumuza ışık tuttuğuna inanıyorum. KÖYDES projesi ile köylerimizin yaşam standartlarının artırıldığını, yaptığımız köy ziyaretlerimizde de görmekteyiz. Bu çalışmalarda hız kesmiyoruz, çıtayı her zaman yüksek tutmaya gayret ediyoruz.? dedi. KÖYDES projesinde aktif rol alan yöneticilere istek ve sıkıntıları yerinde görmelerini, birebir gözlem ve incelemelerde bulunmaları talimatını veren Balkanlıoğlu, problemlerin ancak bu şekilde daha sağlıklı ve hızlı çözülebileceğini kaydetti.

Toplantıda ihalelerle alakalı hassasiyet gösterilmesi, yapılan her türlü işlemlerin ve faaliyetlerin kontrolünün yapılması, çalışmalarda ilgili kurumların koordineli çalışmaları konusunda gerekli önemin verilmesi ve KÖYDES projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili. kamuoyunun her ay düzenli olarak bilgilendirilmesi gerektiği gibi konular görüşüldü.

Bu yıl içinde KÖYDES aracılığıyla köylerin altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 milyon 896 bin liralık ödeneğin yüzde 50'sinin ilçe köylere hizmet götürme birliklerine aktarıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber