Anayasa Mahkemesi başkanını arıyor

Haber Giriş : 13 Temmuz 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi başkanlığı seçimlerine bugün devam edilecek. Mustafa Bumin'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi başkanlığı için daha önce yapılan 20 turda sonuç alınamamıştı.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, asil üyeler Fulya Kantarcıoğlu, Tülay Tuğcu, Mehmet Erten, Necmi Özler, Serdar Özgüldür, Ahmet Akyalçın, Sacit Adalı ve yedek üyeler Mustafa Yıldırım, Cafer Şat ve Ali Güzel'in oy kullandığı seçimlerde hiçbir aday, salt çoğunluk olan en az altı oya ulaşamamıştı.

Daha önceki turlarda, Haşim Kılıç, Tülay tuğcu, Fulya Kantarcıoğlu, Ahmet Akyalçın ve Mehmet Erten'e oy çıkmıştı. Anayasa Mahkemesi'nin yeni seçilecek başkanı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa dört yıl görev yapacak.

Son toplantıda da sonuç çıkmamıştı

Anayasa Mahkemesi heyeti en son geçtiğimiz hafta 7 temmuzda toplanmıştı. 45 dakika süren toplantıdan yine sonuç çıkmadığını açıklayan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, mahkemenin gündeminin Yüce Divan duruşmaları ve iptal davaları nedeniyle yoğun olduğunu ve bu yüzden zaman sıkıntısı çektiklerini vurgulamıştı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber