Telekom çalışanları 19 Temmuz'da iş bırakacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2005 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Teke, Türk Telekom'daki taşeronlaşmaya karşı 19 Temmuz'da 7 ilde tam gün iş bırakacaklarını bildirdi.
Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ile bazı sendika yöneticileri, Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Teke'yi ziyaret ettiler.
Ziyarette konuşan Başoğlu, özelleştirmelerin hiçbir sorunu çözmediğini, borçlarını ödeyemediğini ifade ederek, özelleştirmelerle ekonominin de daha iyiye gitmediğini söyledi.

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin 6 milyar 550 milyon dolara özelleştirildiğini anımsatan Başoğlu, bunun, işletmenin asıl değerinin çok altında olduğunu savundu.
Cengiz Teke de Türk Telekom'un yılda en az 2 milyar dolar kar ettiğini kaydederek, bu şekilde, Hazine'ye ciddi bir katkı sağladığını dile getirdi.
Türk Telekom için Oger Telecoms Ortak Girişim Grubu'nun 1 milyar 300 milyon dolar peşinat ödeyeceğini anımsatan Teke, "Kalan taksitlerin tamamını da Türk Telekom'dan kazandıkları parayla verecekler" dedi.

Teke, iktidarın, Türk Telekom'u değerlendirmediğini savunarak, "Bugün, kendilerinin açtığı Yüce Divan yolunu, başkaları da onlara açacaktır" ifadesini kullandı.
Cengiz Teke, Türk Telekom'da "taşeronlaşma" olduğunu savunarak, buna karşı, 19 Temmuz'da İstanbul, Antalya, Kastamonu, Muğla, Ordu, Düzce ve Tekirdağ'da tam gün, diğer illerde ise yarım gün iş bırakacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber