Eruh şehitleri toprağa verildi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Onbaşı Mehmet Kıran'ın cenazesi, memleketi Sakarya'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Söğütlü Gündoğan Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilen Kıran'ın naaşı, burada helallik alındıktan sonra Söğütlü Kaymakamlığı önüne götürülerek, Kıran için askeri tören düzenlendi.

Kıran'ın cenazesi, törenin ardından buradaki Orta Camii'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Söğütlü Şimşirtepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, AK Parti Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit oğluyla aynı ismi taşıyan baba Mehmet Kıran taziyeleri kabul ederken, Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan şehidin ağabeyi Muhammet Kıran da özel izin alarak cenaze törenine geldi.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile çok sayıda kurum ve kuruluş çelenk gönderdi.

Bu arada, Kıran'ın cenazesinin tören alanına getirilişi sırasında, şehidin bazı yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü.


Şehit Er Mustafa Aydın, memleketi Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde toprağa verildi

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit Er Mustafa Aydın, memleketi Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde toprağa verildi.

Yahyalı Devlet Hastanesi'nde bulunan şehidin cenazesi, buradan askeri cenaze aracıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Ulu Cami'ye getirildi.

Buradaki cenaze törenine, şehidin babası Mehmet Aydın, annesi Havva Aydın, kardeşleri Fatih ve Oğuzhan Aydın, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, İl Emniyet Müdürü Cumali Aydın ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

TBMM Başkan Vekili Yakut ve beraberindekiler burada şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

Baba Mehmet Aydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu vatan bizim ise onu koruyacağız. Yaptıklarına pişman olacaklar. Hiç üzülmüyorum, onu ben vatan için yetiştirdim ve vatan uğruna gitti. Vatan sağ olsun diyorum'' dedi.

İl Müftü Yardımcısı Lütfi Çetinkaya'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, ambulansla Senir köyündeki baba evine götürüldü. Aydın'ın cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Muhabir: Hacı Baba Lale-Mustafa Önal-Sercan Küçükşahin/Yücel Velioğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber