Öğretmenlerini geri isteyen velilerden 4+4+4 eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 16:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa'da bir ilköğretim okulunun velileri, 4+4+4 eğitim sistemi sebebiyle bazı öğretmenlerin başka okula gönderilmesini engellemek için imza kampanyası başlattı.

Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki İnönü İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, velileri ile birlikte okulun önünde imza kampanyası başlattı. Bursa'da sadece 5 okulda uygulanan ?havuz sistemi' sebebiyle okuldaki öğretmenlerin başka okullara gideceğini öne süren veliler, çocukların öğretmenlerine alıştığını belirterek, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğretmenlerin ayrılmasına izin vermemesini istedi. 4+4+4 eğitim sistemine karşı olmadıklarını belirten Hakan Binkaya, öğretmenlerin değişmesinin çocukları olumsuz yönde etkileyeceğini vurguladı. Binkaya, ?Biz sadece öğretmenlerimizin başka okullara gitmesini istemiyoruz. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Biz cezai müeyyidesi neyse hepsine razıyız. Çocuklarımız bu öğretmen değişikliğinden psikolojik olarak etkilenecekler. Bir yıl bir öğretmene alışacaklar. Daha sonra huyunu suyunu öğrenecekler, başka öğretmen gelecek. Onun öğretim sistemi farklı olacak. Zaten çocuklar ufakken bir şeye alışmaları zor oluyor? dedi.

Binkaya, 4+4+4 eğitim sistemine karşı olmadıklarını dile getirerek, ?Okulumuzun ilkokul ve ortaokul olarak aynı çatı altında kalmasını istiyoruz. Öğretmenlerimizin bu norma tabi tutularak okulumuzdan ayrılmasını istemiyoruz. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi varsa her öğretmenin de bir anlatma tarzı var. Sistemin değişmesini istemiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doldurduğumuz dilekçeyle tepkimizi bu şekilde anlatıyoruz? diye konuştu.

?ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMEYECEĞİZ?

Serdal Çetin adlı veli ise, ?Gerekirse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Biz ya öğretmenlerimizle aynı yola devam edeceğiz ya da çocuklar okulda okumayacak? şeklinde konuştu.

Genç öğretmenlerin hepsinin başka okula atandığını belirten Müjdat Sanal da, ?Emekliliği gelen öğretmenler bizim okulumuzda çocuklarımıza eğitim verecek. Genç öğretmenlerimizi istiyoruz. Çocuklarımız onlara çok alıştı? dedi.

Bilgin Sanal ise, sistemin çocukları olumsuz yönde etkileyeceğini ifade ederek, ?Bağlarbaşı İnönü İlköğretim Okulu velileri olarak bundan sonra ortaokul olarak ayarlanan okulumuzu ilkokul olarak görmek istiyoruz. Biz 4+4+4'ü zararlı olarak görmedik ve buna karşı değiliz, ama şu anda bunun zararlarını görüyoruz. Öğretmenlerimiz giderse ben de çocuğumu okula göndermem? diyerek sitem etti.

Eyleme katılan 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Emircan Sanal, gözyaşlarını tutamayarak öğretmenlerinin okuldan ayrılmamasını istediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber