Türk-Yunan dostluğu için gönüllü elçilik yapıyor

Mübadele döneminde Samsun'dan Yunanistan'a göç etmek zorunda kalanlar, iki ülke arasında gönüllü dostluk elçiliği yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aslen Bafralı olan işadamı Theodore Pavlidis, dostlukları pekiştirmek için geldiği Samsun'da ziyaretlerde bulundu.

Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi'nin ardından göç eden Türk ve Yunan vatandaşları memleketlerini unutmuyor. Aslen Bafralı olan Theodore Pavlidis her fırsatta geldiği Samsun'da ziyaretlerde bulunarak, Türk-Yunan dostluğunun büyümesini amaçlıyor. Samsun İl Genel Meclisi'ne bir ziyaret gerçekleştiren Pavlidis, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek ve Parti Grup Başkanları ile bir araya gelerek, Türk-Yunan dostluğunun pekiştirilmesi için her türlü çalışmada aktif olarak rol alacağını belirtti.

Ailesinin Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi'nde Bafra'dan Yunanistan'a göç ettiğini söyleyen Pavlidis, "Türkiye ve Yunanistan arasındaki önyargıları kaldırmak için uğraş veriyoruz. Dostluğu arttırmayı hedefliyoruz. İki ülke arasında tarihe bakıldığında her zaman önyargılar var biz bu düşünceleri kırmaya çalışıyoruz. Türk-Yunan Dostluğu Grubu olarak karşılıklı ziyaretlerde bulunuyoruz. Sizleri de Yunanistan'a her zaman bekliyoruz." dedi.

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek ve Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Karakurt ise ziyaretin çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek Pavlidis'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber