Çevre sorunlarına dikkat çekmek için köpeği ?Suzi' ile Türkiye turuna çıktı

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi İlker Güney, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla köpeği ?Suzi'yi de yanına alarak Ceyhan'dan çıktığı Türkiye turunda Adana'ya ulaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Doğal ortamda hayvanlarla birlikte barış ve özgürlük içindeki yaşamlarını paylaşmak için Anadolu'yu pedallıyoruz.? sloganıyla yola çıkan Güne, arkadaşları ve Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) üyeleri tarafından karşılandı. Atatürk Parkı'nda müzik aletleriyle gelen dostlarının şarkılarıyla destek verdikleri Güney, Akdeniz, Ege ve Karadeniz sahil şeridini takip ederek, 92 günde 22 şehirde ortalama 46 köyü ziyaret etmeyi planlıyor.

Köpeği terrier cinsi ?Suzi' ile bu seyahatte çıkmadaki amacının şehirlerde dört duvar arasına sıkışan çocuklara daha özgür bir yaşamın varlığını göstermek olduğunu hatırlatan Güney, Türkiye turunda köylerdeki çocuklarla buluşacağını söyledi.

Köylerde çocukların doğa ve hayvanlarla daha barış içinde bir hayat sürdürdüğünü ifade eden Güney, ?Hayvanlar şehirleri terk etti. Son kalan sadık dostlarımıza da etmediğimiz eziyeti bırakmadık. Kuşları kafeslere, kaplumbağaları cam fanuslara, köpekleri, kedileri, ayıları, maymunları, daha nicelerini hatta ormanlar kralı aslanı bile demir parmaklıklar ardına hapsedip kendimizi özgürlük bekçisi ilan ettik. Bütün bunlara inat bir kuzunun doğduğu o kutsal ana tanıklık eden, kadife derili atların dörtnala koştuğu kırlarda uzanıp, kaplumbağanın çıkardığı hışırtıya kulak veren, gözünü gökyüzünde süzülen göçmen kuşlardan alamayan, meyveyi dalından yiyip suyu kaynağında içen, hiç unutmadığımız oyunları oynayan köyün çocukları var.?dedi.

DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ise şehirlerde insanların betonarme yapılar içinde kaybolduğunu vurguladı. Üniversite öğrencisi İlker Güney'in köylerde ?insanın, hayvanın ve doğanın' barış içinde yaşadığını gözlemlemek için bu projeyi başlattığını aktaran Çıtırık, ?İlker, gördüklerini fotoğraflayıp bütün çocuklara anlatmak istiyor. Güzel bir çalışma. Özellikle gençlerin internet kaffeler gibi yerlere yöneldiği bir dönemde Güney'in sorumluluk ve emek gerektiren bir eylemi sergileyen gencimizi takdirle karşılayıp, destekliyoruz.?şeklinde konuştu.

Güney, buradaki programın sonunda bisikletiyle Mersin'e doğru hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber