Yaz yağmurundan zarar gören çiftçilerin zararları giderilsin

Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, 3 gün süreyle etkili olan yaz yağmuru nedeniyle çiftçilerin büyük zarar gördüğünü söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Çelik, yağan yağmurun tarım arazilerinde büyük zarara neden olduğunu belirterek, ?Hububat hasadı dönemi olması nedeniyle tarlada arpa, buğday ve mercimek ile saman yağmur suları ile birlikte sele kapılıp gitti. Çok sayıda çiftçimizin zararı var. Gerekli tespitler yapıldı. Çiftçilerimizin zararının giderilmesi için Ankara ile temasa geçtik. Sadece Hububat alanlarında değil, zeytin bahçelerinde üzüm bağlarında da aynı sıkıntılar var. Kilis ve ilçelerinde yaz yağmuru nedeniyle zarar gören çiftçilerimizin zararlarının karşılanmasını istiyoruz. Çiftçilerimizin bir yıllık emeği gelen sel ile birkaç saatte yok oldu? dedi.

Çiftçilerin sorunları ile kimsenin ilgilenmediğini belirten Çelik, ?Kuraklık oluyor, çiftçi zarar görüyor. Sel oluyor, çiftçi zarar görüyor. Aşırı sıcaklardan, soğuklardan çiftçiler zarar görüyor. Sadece çiftçiye yardım edilmiyor. Herkesin bir şekilde zararı karşılanıyor. Ama üzülerek söylüyorum, üreticinin hiçbir zaman tam manası ile zararı karşılanmıyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber