Arızalı bilgisayarınızı servise veriyorsanız bunlara dikkat edin

Kişisel bilgisayar kullanıcılarının, arızalı bilgisayarlarını servise verirken beklenmedik durumlarla karşılaşabildiklerini anlatan uzmanlar bazı konularda uyarıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da faaliyetini sürdüren Pratik Servis uzmanları, kişisel kullanıcıları, teknik serviste bekleyen muhtemel durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Genellikle kişisel bilgisayar kullanıcıları, garanti kapsamındaki ürününün yazılım problemini, donanımsal bir sorun olarak değerlendiriyor. Müşteri, yetkili servise bu şikâyetle başvururken, gerekli incelemeleri yapan servis yetkilisi ise sorunun donanım değil, yazılımdan kaynaklı bir problem olduğunu müşterisine iletiyor.

Yazılım hataları garanti dışında tutulduğu için yetkili servis, arızanın çözümünde ücret talep ediyor. Müşteri ise bu durumda ya onay veriyor ya da ürünün sorunu çözülmeden iadesini istiyor. Her iki durumda da müşteri zor durumda kalıyor.

Arıza donanımsal bir sorundan kaynaklıysa kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir nokta da değiştirilecek parçaların garanti süreleri. Donanımsal değişiklikte 2. el parça kullanılırsa bu tür parçaların garantisi teknik servisin yetkisinde. Yeni parça kullanılırsa parçanın garanti süresi kadar, yeni parçaların garanti süresi genellikle 2 yıl.

Bilgisayarda kullanıcı hatası (ekran kırılması, sıvı dökülmesi, virüs bulaşması, ürünün darbe alması gibi) dışındaki donanımsal arızaların garanti kapsamında olduğuna dikkat çeken uzmanlar, vatandaşlardan, kullandıkları bilgisayarın garanti şartlarını mutlaka okumaları gerektiğini belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber