Zabıta ekiplerinden fırın denetimi

Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; gece saatlerinde kentte faaliyet gösteren fırın ve imalathanelere denetledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah saatlerden kadar devam eden kontrollerde fırınlarda çalışan işçilerin portör muayene kartları, iş elbiseleri, hamurun yapıldığı tekneler, işçilerin saç sakal kontrolleri, soyunma odaları, hamurların bekletildiği odalar, un çuvallarının saklandığı ambarlar, odaların temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, dezenfekte, paspas temizliği, havalandırma sistemleri, etiketler, tuvaletlerin temizliği, ekmek gramajları, işyeri açma ruhsatları ve hafta sonu tatil ruhsatları tek tek kontrol edildi. Yapılan kontrollerin ardından bir açıklama yapan Belediye Zabıta Müdürü Erdal Bagane, başlatmış oldukları fırın denetimlerinin aralıksız devam edeceğini ve halkın sağlığı ile ilgili her türlü tedbirleri almak zorunda olduklarını belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgöl ise, gerek fırın işletmecileri gerekse işçilere gerekli uyarılar yapıldığını ifade ederek, ?Yapılan denetimde fırınların birkaçının standartlara uygun olmadığı görüldü. Halkımızın sağlığını ciddi anlamda etkileyen ve halk sağlığını tehdit eden uygunsuz fırınlara gerekli denetimler sıklaştırılarak devam edecektir. Bu fırınlar hakkında gereken neyse yapacağız ve fırınlarımızın standartlara uygun olması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu tür tesislerde yapılan ekmekleri veya unlu mamulleri halkımız tüketmektedir. Halkımızın sağlığı, biz ve yönetimimiz için en önemli faktördür. Gramaj eksikliklerini tespit ettik. Halkımızın ekmeğini küçülten hiçbir fırına tolerans gösterilmeyecektir. Denetimlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Şehir merkezinde sadece fırınlar değil tüm gıda üretim merkezleri, marketler, pastaneler, bakkallar, erkek-bayan kuaförleri, restoranlar, oteller, müzikli restoranlar, manavlar ve diğer tüm iş yerlerinde denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir. Ayrıca tüm esnaflarımızdan ricam, bizlere kaldırım işgallerinde ve seyyar satıcılarla ilgili çalışmalarımız da yardımcı olsunlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber