İstiklal Gençlik Treni, 3 Temmuz'da Samsun'dan yola çıkacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Ulaştırma Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği 'Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim' projesi kapsamında 19-29 yaş grubu arası gençleri taşıyacak Gençlik Treni, yola çıktı. 7

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşadıkları illerden dışarı çıkmayan gençlere Anadolu'yu karış karış gezdirecek Gençlik Treni Projesi başladı. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik, Spor Bakanı Suat Kılıç ve TEB Genel Müdürü Varol Civil'in katılımıyla gerçekleşen törenle Ankara Garı'ndan yola çıkan Gençlik Treni, yaklaşık 2 bin genci gezdirecek. 9 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında, gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görme fırsatı bulacak.

Hangi trene hangi zaman diliminde katılacağını bizatihi internet üzerinden başvuru ile kendisi belirleyecek olan 19-29 yaşları arasındaki gençler, asil ve yedek listeler açıklandıktan sonra nüfus cüzdanı fotokopi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine giderek başvurularını tamamlatmaları gerekiyor.

Projesinin organizasyonu yürüten Gençlik ve Spor Bakanlığı, turlara katılacak gençlerin konforlu bir şekilde seyahat etmeleri için tüm giderleri karşılıyor. Katılımcılar ikişer kişilik yataklı kompartımanlarda seyahat edecek. Sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini trende, öğle yemeklerini ise program doğrultusunda dışarıda veya trende kumanya şeklinde alacak. Bunun yanı sıra katılımcılara yönelik açık servis su ve çay hizmeti de sunulacak. Yine katılacak gençlerin iletişim ihtiyaçları için yemekli vagonlarda internet hizmeti ücretsiz olarak verilecek.

'Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim' projesi kapsamında İstiklal Treni, 3 Temmuz günü saat 11.00'de Samsun Garı'ndan hareket edecek. Önce Amasya'da mola verecek olan gençler, Gök Medrese Camii, Amasya Müzesi, Şehzadeler Yolu, Sultan Beyazıt Külliyesi, Minyatür Amasya ve Hazeranlar Konağı'nı gezisinden sonra Sivas Divriği'ye geçecek. Sabah kahvaltısından sonra Divriği Ulu Cami'ni ziyaretinden sonra gençler, Sivas'a hareket edecek. Sivas'taki gezi, 4 Eylül Sivas Kongre Müzesi, medreseler, tarihi konaklar ve Sivas Kalesi ile sona erecek.

Programın 3. günü sabahı Ankara Garı'nda olacak gençler, ilk önce Anıtkabir'e çıkacak. Ardından TBMM'ne gelecek olan gençler, Ankara Kalesi, Hamamönü, Tacettin Dergahı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve Anadolu Medeniyetler Müzesi gezileri ile Kocatepe Camii ziyaretinden sonra Kayseri'ye hareket edecek. Programın son gününde Kayseri'ye gidecek olan İstiklal Gençlik Treni yolcuları, burada da Kadir Haskent Müzesi, Gürgüpoğlu Konağı, Kale İçi, Arkeoloji Müzesi, Kaniş Karum, Ağırnas Mimar Sinan Evi ve Hacılar ilçesi gezilerinden sonra Erciyes'i tanıtan Gondol turu yapacak. Gençler, Kadir Has Stadyumu'nu dolaştıktan sonra gezi programı 7 Temmuz sabahı Samsun Garı'nda sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber