Emniyet: 6 milyon kişi elektronik pasaport aldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlarımıza ICAO standartlarında elektronik pasaport verilmesine 1 Haziran 2010 tarihinde başlanmış olup, bugüne kadar Ankara Gölbaşı'nda tek merkezde tanzim edilen yaklaşık 6 milyon pasaport sahiplerine ulaştırılmıştır. Ayrıca, eski pasaportlar da % 90 oranında yenilenmiştir

Geçen yılın aynı döneminde 2.11 gün olan ortalama pasaport tanzim süresi, bu yıl Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen Umuma Mahsus (bordo) pasaport sayılarında yaşanılan azalma nedeniyle 10 güne çıkmıştır. Postada geçen teslim süresi ile 15 güne çıkmıştır. Önümüzdeki dönemde kısa bir süre için teslim süresinin 1 ayı aşması muhtemeldir.

Tanzim Merkezi tarafından pasaportlar müracaat sırasına göre tanzim edilmekle birlikte, yaklaşık % 3 oranında acil ihtiyaç dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüklerine yapılan talepler öncelikle karşılanmaktadır.

Bazı basın yayın organlarında pasaport üretiminin durduğu veya pasaport gönderilemediği şeklinde yer alan haberler gerçek dışıdır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için seyahat planlamalarında daha önce pasaport müracaatında bulunmaları konusunda internet üzerinden belli dönemlerde uyarılar yayınlanmıştır.

20 Temmuz 2012 tarihinden itibaren çok daha güvenlikli, yeni nesil çiplerle donatılmış pasaportların tanzim edilmesi planlanmaktadır. Pasaport temin sıkıntısının giderildiği 20 Temmuz 2012 tarihinden itibaren tanzim kapasitesinin iki katına çıkartılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmış olup, en kısa sürede normal sürece dönülmesi öngörülmektedir.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlarımızın en az 1 ay öncesinden pasaport müracaatında bulunması önem arz etmektedir. Hac dolayısıyla Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşlarımızın durumları, ilgili kurum ve kuruluşların koordinesinde takip edilmektedir. Bu durumda olanların herhangi bir endişeye kapılmadan pasaportlarının zamanında ilgili makamlara teslim edilebilmesine yönelik, gerekli çalışma ve tedbirler alınmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber