Irak'tan mazot yerine kaçak cep telefonu getiriyorlar

Irak'a gidip gelen bir aracın deposunu mazot yerine kaçak cep telefonu ile doldurduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Cizre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Grup Amirliği, Irak'tan Habur Sınır Kapısı üzerinden gelen araçların bazılarının deposuna mazot yerine kaçak cep telefonu doldurduğu ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Bir aracın deposunda çok sayıda kaçak cep telefonu ele geçirildi. Aynı operasyon kapsamında yine Irak'tan gelen 4 kamyonda da çok sayıda gümrük kaçağı cep telefonu çıktı.

Irak'tan Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda giriş yaptığı tespit edilen 4 kamyon ve bir otomobil Cizre'nin girişinde durduruldu. Araçları inceleyen KOM ekibi aracın içinde çok sayıda kaçak cep telefonu olduğunu tespit etti. KOM ekibi araçları uygun bir yere çekerek didik didik aramaya başladı. Aramalarda kamyonların dingil körüğünün muhtelif yerlerinden birinci araçtan 250 adet, ikinci araçtan 300 adet, üçüncü araçtan 650 adet olmak üzere toplam bin 200 adet gümrük kaçağı cep telefonu; dördüncü araçtan 129 adet USP PC kablosu, 260 adet telefon kulaklığı ve 28 adet şarj aleti çıktı.

Otomobilde yapılan aramada ise otomobilin mazot deposu kaçak cep telefonlarıyla dolu olduğu belirlendi. Deponun mazot yerine kaçak cep telefonlarıyla doldurulduğunu gören KOM ekibi, depoyu sökerek içindeki cep telefonlarını tek tek çıkarttı. Otomobilin mazot deposunda bin 99 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. Operasyon kapsamında sürücüler hakkında yasal işlem yapıldı.

2012'nin ilk 6 ayında sadece Cizre KOM grup amirliği ekiplerince çeşitli marka ve modellerde 4 bin 229 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber