Haberleşme alanında yetkili sendika Birlik Haber Sen oldu

Haberleşme alanında çalışan memurların üye olduğu sendikalar içerisinde bu yıl Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber Sen) genel yetkili sendika oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, 1992 yılında kurulan sendikalarının zor günler geçirdiğini belirterek, haberleşme alanında genel yetkili sendika olmalarının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Gülcüoğlu, şöyle devam etti:

"Memur-Sen'in katkılarıyla yapılan Anayasa değişikliği sonucunda, yapılan toplu sözleşmelerde, kıytırık zamma karşın Memur-Sen çatısı altındaki sendikalar, çok ciddi kazanımlar elde etmiştir. Buna karşın hizmet kolumuzda yetkili sendika, toplu sözleşme masasından, hakkınızı almaya gidiyoruz bahanesi ile attıkları her adımda olduğu gibi elleri boş dönmüştür. Bunlar da dahil tüm sorunları birlikte çözeceğiz."

HABERLEŞMEDE 35 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Haberleşme iş kolunda PTT, TRT, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, RTÜK gibi kurumlarda 35 bin kişi görev yapıyor. Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haber Sen'in 12 bin 250 üyesi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber