Isparta'da alt yapı çalışmaları

Isparta Belediyesinin kentteki altyapı, kalıcı asfalt ve kaldırım çalışmaları tüm mahallelerde devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Belediyesi'nin yürüttüğü altyapı, asfalt ve kaldırım çalışmaları kentin genelinde tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alıyor. Şehrin şantiye haline dönüştüğünü belirten Günaydın, çalışma yapılan bir caddeyi iğne oyası gibi işlediklerini alt yapı çalışmaları olan su, kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarının döşenerek yollarda artık yağmur sellerinin oluşmayacağını belirtti. Günaydın, ?Bir belediye Başkanı geleceğini düşünürse alt yapı hizmetlerine eğilmez, şehrini düşünürse alt yapı hizmetlerine önem verir. Çünkü altyapı hizmetleri göze görünmez. Böylece yapılan bu çalışmaların halkın gözünde değeri olmaz bu yüzden gelecek seçimleri de kaybedebilirler. Bende gelecek dönem seçimi kaybedebilirim ancak Ispartamızın kazanmasını istediğim için alt yapı çalışmalarına önem veriyorum? dedi.

221. Cadde'nin yağmur suyu kanalizasyon çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Başkan Günaydın, ?Buradaki hedefimiz bütün şehrin caddelerini aynı seviyeye getirmektir. Burada şehir altı ve şehir üstü çalışması yapıyoruz. Bu çalışma şehrimizin her tarafında aynı doğrultuda devam ediyor. İlk defa şehrimizde gerçek bir altyapı ve üst yapı çalışması yapılıyor. Caddelerimizdeki eksiklikleri, hataları gidererek hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Şu anda 14 kilometre uzunluğunda bir yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yağmurda bu caddemiz Binbirevler, Işıkkent mahallelerinden gelen yağmur suyunu aşağı mahallelerimize taşıyordu. Bu yüzden caddemize yağmur suyu kanalları ve ızgaraları ekleyerek üst mahallelerden gelen yağmur suyunu emisyon edeceğiz. Çalışmalarımız yaz sonuna kadar tamamlanmış olacak? dedi.

Bu çalışmanın Türkiye'de bir örneği olmadığını belirten Günaydın, ?sel basan şehirlerimizde alt yapı çalışmalarının olmadığını göstermektedir. Avrupa şehirlerinde yağan yağmurda sel basan il duydunuz mu? Ne yazık ki ülkemizde bunları her zaman görüyoruz. Alt yapıyı yapan belediye başkanları Türkiye'de hep seçim kaybetmiştir. Ben bunu bile bile bu alt yapı çalışmalarını sürdürüyorum. Biz bu yaptığımız çalışmalarla örnek kent olacağız. Kalıcı asfalt ile birlikte kalıcı kaldırımlarda yapmaya başladık. Araç parkımızı genişlettik. Bu araçlarımızla yaptığımız çalışmaları çok hızlı bir şekilde tamamlayacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber