Ayran hırsızları güvenlik kamerasına takıldı

Bursa'da, henüz kimlikleri tespit edilemeyen iki kağıt toplayıcısı, bir pideciye ait 2 koli ayranı çaldıktan sonra başka bir esnafa sattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlıların pideci dükkanı önündeki ayranları çalma anı işyeri güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Osmangazi ilçesindeki bir pideci dükkanının önünden geçen henüz kimlikleri tespit edilemeyen iki kağıt toplayıcısı çocuk, ayranları çalmak istedi. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen olayda, çocuklardan biri dükkan önündeki 15 koli ayranı çalmak istediği sırada, cadde üzerinden bir kişinin yürüdüğünü görünce vazgeçti. Bir süre sonra cadde üzerinde kimsenin olmadığını gören çocuk, bu kez 2 koli ayranı alarak, eski kağıtları ve çöpleri attığı el arabasına sakladı.

Sabah saatlerinde işyerine gelen pideci, dükkan önündeki ayranları içeriye taşıdı. Bu sırada ayrancı, pideciye gelerek 15 koli ayranın parasını istedi. Pideci kendilerinin 13 koli ayran aldıklarını söyledi. Hemen güvenlik kameralarını incelemeye alan işyeri sahibi, 2 koli ayranın çalındığını fark etti.

İşyeri sahibinin müracaatı üzerine olayla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Polis, işyerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde, işyeri önünden geçen kağıt toplayıcısı çocuğun ayranları çalması açık bir şekilde görülüyor. Çocuklardan biri, el arabasında beklerken diğeri iki koli ayranı alıp el arabasına atıyor.

"ÇALDIKLARI AYRANLARI BAŞKA BİR ESNAFIN SATIN ALMASI BİZİ ÜZDÜ"

Hırsızlık karşısında büyük şaşkınlık yaşayan pideci ise çalıntı ayranların başka bir esnaf tarafından alındığını öğrendiğinde ikinci bir şok yaşadığını söyledi. İşyeri sahibi şunları kaydetti: ?Kağıt toplayıcısı çocuklar dükkanımın önüne bırakılan ayranları çalıyor. Toptancımız, sabah erken geldiği için her zaman olduğu gibi 15 koli ayranları işyerimizin önüne bırakıp gitmiş. Sabah geldiğimizde 13 koli ayranı içeriye aldık. Sonra tahsilata gelen ayrancımız, 15 koli bıraktığını söyledi. Kameraları incelediğimizde iki koli ayranın çalındığını gördük. Ayran toptancımız, ürün verdiği işyerlerinde yaptığı araştırmada iki koli çalıntı ayranı bir esnafın aldığını öğrenmiş. Bu bizi çok üzdü. Çünkü ayranın içinde zehir mi var ne var, bunu düşünmeden kağıt toplayıcısından ayran alan esnaflar var. Hırsızlık bizi şoke etti, ama bir esnafın çalıntı ayranları satın alması ayrıca bizi üzdü. Çünkü çalınan ayranların maliyeti 20 lira. Çok büyük para da değil. Ama çalıntı ayranı ucuza alabilen esnafların olması üzücü.? diye konuştu. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber