Ünye'de Mobese yer tespit çalışmaları yapıldı

Ordu'nun Ünye ilçesinde kurulması uzun yıllardır düşünülen ancak hayata geçirilemeyen mobese sistemi için somut anlamda ilk adım atıldı. Mobese kameraları için yapılan ihalede, Yükselen Elektronik ve Güvenlik Sistemleri'nin yetkili bayii Karel firmasının ihaleyi alması ile mobese kameralarının konulacağı yerlerin tespiti yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlde cadde ve sokaklara toplam 20 adet mobese için direk dikilecek.

Karel firmasının proje sorumlusu Recep Çamyel, yaptığı açıklamada, ?Buradaki yerlerimiz, İl Özel İdare, emniyet müdürlüğümüzün, vatandaşların daha rahat ve huzurlu yaşayabileceği alanlar, kritik noktalar belli oldu. İşlek yerler baz alınarak çalışmalara başladık. Devamında ilave kameralar olacağı için güzergahlar ona istinaden seçildi. Herkesin temennisi rahat ve huzurlu bir hayat sürmektir. Ama şu da bir gerçek ki isteklerle davranışlar aynı olmuyor.? dedi.

Mobese kameralarının, Ünye'nin batısında Carrefour ışıklar ile başlayıp, doğusunda ise Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki emniyet ek bina mevkiinde son bulduğunu söyleyen Çamyel, ?Kameralar ağırlıklı olarak Büyük Cami, Hacıemin Caddesi, Çınarlık Mahallesi, Meydan İş Bankası, Emniyet Müdürlüğü, Niksar Kavşağı, Yalıdaki ışıklarda, Çakırtepe çıkışında, Stat Kavşağı, Cengiztopel Caddesi ile kuyumcuların olduğu mevkilerde olacak. Bunların yanında buradaki kameralarımız yüksek çözünürlüklü uzak mesafedeki yüz tanıma özellikli olacak. Kazı çalışmaları için ise en yakın zamanda başlayıp, 30 Eylül itibari ile bitirmeyi hedefliyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber