MEB, öğretmen olmak isteyen memurları mağdur edecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net mail adresine ileti gönderen çok sayıda memur arkadaşımız, MEB'den aldıkları bilgiye göre, MEB'in bu yıl kurumlar arası nakil yoluyla öğretmen alımı yapmayacağı duyumunu aldıklarını, bu yönde bir kararın kendilerini mağdur edeceğini belirtti. Öğretmen olmak isteyen memurlar aşağıdaki açıklamanın MEB'in dikkatine sunulmasını sitedi.

HİZMET SÜRESİ İLE KURUMLAR ARASI ATAMA KALDIRILMAMALI

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin değiştirileceği söyleniyor.

Nasıl bir değişiklik olacağı KPSS'ye sayılı günler kala hala belli değil ve Hizmet Süresi ile Kurumlararası Atama'nın kaldırılacağına dair duyumlar var. Eğer kaldırılacaksa bu değişikliğin şimdiye kadar duyurulması gerekmez miydi? Çünkü 6 gün sonra KPSS var. Ve son dakikada değişiklik olursa bir senemiz daha boşa gidecek.

Öğretmen Adayı olan Memur arkadaşların birçoğu Öğretmen olma şartlarını yerine getirmek için memuriyeti sırasında Eğitim Fakültelerinde eğitimini devam ettirdi. Birçok insan Açıköğretim okurken biz idealimiz olan öğretmenlik mesleğini yapabilmek için yıllardır bütün izin günlerimizi ders çalışmalara ve sınavlara ayırdık. Kendini gayet doğal bir şekilde var olan şartlara göre hazırlayan bizlerin bir anda ortaya çıkacak olan bu değişiklik sonrasında yıllardır vermiş olduğu emek boşa gidecek. Ailesinden çocuğundan kesip okumaya ayırdığı vakit ve maddiyat boşa gidecek. Bunun maddi ve manevi bedeli ve sıkıntısı yanımıza kar kalacak. Yapılacak değişiklikler varsa eğer bu durumunda göz ardı edilmemesi gerekmez mi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber