Yer değiştirme yönetmeliğini kim değiştirecek?

Bu hafta içerisinde Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmelikte yer alan sıkıntılara yer vermiştik. Bu sıkıntılara esasa ilişkin idi. Ancak yönetmelikte şekilsel anlamda da artık yapılması gereken değişiklikler vardır. İşte biçimsel anlamda yönetmelikte yer alan sorunlu konular...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölge hizmetinden sayılmayacak süreler maddesi 1983'ten bu yana değişmedi

Yönetmeliğin "Bölge Hizmetinden Sayılmayacak Süreler" başlıklı 23 üncü maddesinde "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 108 nci maddesinin 1-4 ncü fıkraları uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler bölge hizmetinden sayılmaz" hükmü yer almaktadır. Ancak, 657 sayılı Kanunun 108 inci maddesi defalarca değişmiş, atıfta bulunulan maddedki fıkra sayısı şuan itibariyle 7'e ulaşmıştır. Ancak bu madde 1983 tarihinden itibaren hiçbir değişikliğe uğramamıştır.

Kapsam maddesi değişmeli

Bu Yönetmeliğin kapsam maddesi şu şekildedir:

"Kapsam:
Madde 2 - Bu Yönetmelik, Özel Kanunlardaki hükümler saklı kalmak kaydiyle Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar ile bunlara bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlarda ve Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan Devlet Memurları Hakkında uygulanır."

Kapsam maddesinde belirtilen kurumlar artık yoktur. Zira kurumların bütçelerine göre tasnifi 5018 ile değişmiştir.

Ek madde kapsamı genişletmiştir

Yönetmeliğin sorunlu bir maddesi de kapsam maddesidir. Yönetmeliğe eklenen "Ek maddeler" kapsam maddesini genişletmiş ve yönetmeliğin sistematiği bozulmuştur. Yönetmeliğin kapsam maddesine bakarak hüküm kuran birisi ciddi bir yanlışlığa düşecektir.

Yabancı Diller Eğitim Merkezi Artık Yok

Yine yönetmelikte Yabancı Diller Eğitim Merkezinden bahsedilmesine rağmen bu merkez yıllar önce kaldırılmıştır. Komik duruma düşmemek için bu Yönetmeliğin tamamen değiştirilmesi gerekmektedir.

Kamu kurumlarının kıvranarak çözüm üretmeye çalışması yerine çözüm merciinde olanların konuya duyarlılıkla eğilmeleri gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber