Telefonla dolandırıcılık yapan şebekenin lideri kekeme çıktı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği telefon dolandırıcılığı operasyonunda, çetenin lideri kekeme çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halen firarda olan çete liderini arama çalışmaları sürerken kendisini savcı, emniyet amiri, komiser ve polis olarak tanıtan şebeke elemanlarının ?kredi kartınızı terör örgütü kullanmış? yalanlarıyla vatandaşları 2 milyon 600 bin lira dolandırdığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen 32 şebeke elemanından 12'si tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendisini ?emniyet görevlisi' olarak tanıtıp, kredi kartlarını terör örgütünün kullandığını söyleyerek vatandaşları dolandıran şebekeyi çökertmek için harekete geçti. Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ve daha önce 32 kişinin tutuklandığı operasyonu genişleten ekipler Mersin, Adana, Bartın, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Niğde ve Şanlıurfa'da eş zamanlı tekrar operasyonlar yaptı.

Operasyon sonucu 32 kişi göz altına alınarak Mersin'e getirildi. Şebeke elemanlarının 52 dolandırıcılık olayında vatandaşları 2 milyon 600 bin lira dolandırdıkları tespit edildi. Yakalanan şahıslardan 18 milyon 650 bin lira para, 52 dolar, 306 adet cep telefonu, çok sayıda ziynet eşyası ve altın, 4 adet bilgisayar, 2 adet POS cihazı, 39 adet otomobil ele geçirildi. 119 örgüt üyesinin banka hesaplarına ve taşınmazlarına el konuldu. Mahkemeye sevk edilen 32 kişiden 12'si tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, halen firarda olan çete lideri A.E.'nin ise kekeme olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma ve telefon kayıtlarını dinleyen ekiplerin yaptığı inceleme sonucu, vatandaşlarla yüz yüze konuşurken kekeme olan çete lideri A.E.'nin dolandırıcılık için telefonla konuşurken kekemeliğinin kalktığını tespit etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber