ERÖDER'den depremzede öğrencilere ödül

Van'ın Erciş Öğretmenler Derneği (ERÖDER), konteyner yerleşim alanında kalan 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan seviye tespit sınavında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kışla konteyner yerleşim yerinde bulunan okuma salonunda yapılan sınava ilgi yoğun oldu. Birincilere bisiklet, ikincilere 150 lira hediye çeki, üçüncülere ise SBS döküman seti verildi. Törene, dernek yönetimi, ödül kazanan öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende dernek yönetimi adına konuşan Mehmet Emin Kızıltaş, ?Bu öğrencilere sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Erciş Öğretmenler Derneği olarak 2006 yılından beri faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Depremden hemen sonra öğrencilerimizin eğitimi için çadırlarda faaliyetlerimizi sürdürdük. Yani hiçbir zaman boş durmadık. Maddi durumu yetersiz olan öğrencilerimize, daha iyi bir lisede okuması için Erciş'te dört ayrı yerde açtığımız ücretsiz okuma salonlarında kurslar verdik ve vermeye de devam edeceğiz." dedi.

Dernek faaliyetleri bu yıl beş okuma salonuyla yürütülüyor. Yeni eğitim öğretim yılında da beş okuma salonunda 800 öğrenciyle ücretsiz kurs verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber