İlköğretim kitaplarında skandal

Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretime tavsiye edilen 100 kitap arasında bulunan ve en çok okunan dünya klasikleri arasında yer alan ?Küçük Prens' kitabında, ?Türk Diktatör' ifadesinin geçtiğini belirterek, ?diktatör'le kastın ne olduğunun açıklanmasını talep etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, ilköğretim öğrencileri için tavsiye edilen Fransız yazar Antoine de Saint Exupery'nin kitabı ?Küçük Prens'in çocuklar için sakınca taşıdığını iddia etti. Koncuk, kitabın 19. sayfasında bulunan, ?Bir Türk diktatör halkına Avrupalılar gibi giyinme zorunluluğu getirdi, öyle giyinmeyenlerin cezası ölümdü ve bu da gökbilimcinin tanınmasına yaradı' cümlesini örnek gösterdi.

İnkilapların ?zorba bir tiranın emirleri gibi gösterildiğini' söyleyen Koncuk, bu kitabın hangi amaçla tavsiye edildiğini sordu. Bakanlığı, kitabı tekrar incelemeye davet eden Koncuk, gençliğin aldatılmaması gerektiğini kaydetti. Ancak sendikacı Koncuk, açıklamasında Saint Exupery'nin bu cümleyle neyi anlatmaya çalıştığını açıklamadı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber