'100 Temel Eser sağlam bir temel oluşturamaz'

Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim öğrencileri için hazırlanan ve 70 yerli 30 yabancı yazarın bulunduğu "100 Temel Eser" adlı listenin Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek gibi tarihimizi ve edebiyatımızı omuzlayan bir çok yazar ve şairlerden mahrum kalmasının anlaşılır bir izahı olamayacağını ifade eden Genel Başkan Gürkan AVCI,

listede yaşayan yazarlara yer verilmemesini ise; "Yalnazca ölmüş yazarlardan kitap seçmek gelişen çocuk edebiyatına darbedir. Ülkemizde yeni filizlenen çocuk edebiyatını yoksullaştırır." Diye yorumladı.

100 - 200 yıl önceki çocukların beklentileriyle şimdiki çocukları bir tutmak, çocuğu tanımak ve pedagojik anlayış adına bilgisizliktir, günümüz ortamında büyüyen çocuğa günümüz çocuk edebiyatı yazar ve şairleri de seslenmelidir. Çocuklarımızın tanımadığı, adını duymadığı, yabancı yazarların çok ağır kitaplarıyla çocuğa okuma kültürü vermek mümkün olamaz. Bu 100 temel eserle çocuklarımız Türkçe'yi yetersiz bulur, kendini yetersiz bulur, diyen Avcı; Bu yüzden Kitapların dil gelişimine katkısı olacağını sanmıyorum, dedi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber