Sağlık-Sen yetkili sendika ünvanını perçinledi

Adıyaman'daki sağlık ve sosyal yardım çalışanları adına Sağlık-Sen, en fazla üye sayısıyla yeniden yetkili sendika olarak unvanını perçinledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SES 421, Türk Sağlık-Sen 509 üyeye sahipken, Sağlık-Sen Adıyaman'da bin 800 üyeyle yetkili sendika unvanını devam ettirdi. Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili olduğu günden itibaren, toplu görüşmelerde, kamu idari kurumlarında ve diğer tüm platformlarda çalışanların haklarını en iyi temsil eden ve bunun için mücadele veren sendikalarının, bu yıl da yetkiyle taçlandırıldığını söyledi. "Memur sendikalarının üye tespit tutanakları 20 Haziran 2012 tarihi itibariyle tüm resmi kurumlarda imzalanarak tamamlanmıştır" diyen Bozan, şöyle konuştu:

"Son 3 yılda en çok büyüyen sendika olan sendikamız, Adıyaman'da yaklaşık 3 bin 400 çalışanın bulunduğu sağlık ve sosyal hizmet kolunda; bin 748 net, fiili kesinti yapılan üye sayısıyla yine yetkili sendika olarak sağlık çalışanlarını temsil etmeye hak kazanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Tıp Fakültesi işkollarının tamamında Sağlık-Sen yetkisini sabitlemiştir. Emeği geçen tüm yönetim kurulu, ilçe ve işyeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz."

Sağlık-Sen'le birlikte tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, etkili ve çözüm odaklı sendikacılık anlayışıyla tanıştıklarını kaydeden Bozan, çalışanların emanetine sahip çıkıp onlar adına elde ettikleri kazanımların bu yıl da yetkiye ulaşmalarında en önemli etken olduğunu belirtti. Bozan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Sendikamız Sağlık-Sen, bu yıla ilişkin sendikal hedeflerimiz Sağlıkta Dönüşüm'de personel uygulamasının iyileştirilmesi, 4/C'liler ve tüm sözleşmelilerin bir an önce kadroya alınması, döner sermaye adaletsizliğinin son verilmesi, döner sermaye gelirlerinin emekli keseneğine yansıtılması, insan onuruna yaraşır bir ücret ve çalışma koşullarının sağlanmasıdır. Bunun için hizmet sendikacılığı mücadelemiz daha azimli, kararlı ve etkili bir şekilde sürecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber