Diyanet personeline 'muvafakat' vermiyor

Haber Giriş : 19 Temmuz 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan 3 binden fazla personel, bir başka kamu kurumunda iş bulmasına karşın, iki yılı aşkın süredir 'muvafakat' verilmediği için göreve başlayamıyor

DİYANET İşleri Başkanlığı'nda 657 salyılı Devlet Memurları Yasası'na tabi olarak görev yapan 3 bin imam-hatip, veri hazırlama kontrol işletmeni, memur, şoför ve hizmetli, muvafakatları verilmediği için başka kurumlara nakil olamıyorlar. Hayatlarını yeni iş yerlerine göre kurarak, en azından çocuklarının eğitim durumlarını düzene koymak isteyen çalışanlar bir an önce Başkanlık'tan gelecek sevindirici haberi bekliyorlar. Personel, son çare olarak kurum aleyhine dava açmayı planlıyor.

Her şey 3 bin Diyanet çalışanının çeşitli zamanlarda Nüfus ve Sağlık Müdürlükleri ile Bağ-Kur ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gibi kurumlara müracaat etmesiyle başladı.

Cevap bile verilmedi

Bu kurumlar tarafından kabul edilen çalışanlar, Diyanet'ten yeni işlerine başlamaları için gerekli olan muvafakat belgesini istediler. Resmi yazışmalara en kısa sürede cevap verme mecburiyeti varken, çoğu başvurunun üzerinden 2 sene geçmesine rağmen, çalışanlar olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadılar. Her an muvafakatlarını alacakları ümidiyle bekleyen personel bu nedenle çocuklarının eğitim durumundan kiralık eve kadar birçok konuda çıkmaza saplandılar.

Sahip çıkılmadı

Çalışanlar, 'Çocuklarımızın okula kaydının yapılması lazım fakat yaptıramıyoruz. Çünkü durumumuz belli değil. Kayıt yaptıracağız bu sefer de muvafakat gelecek, evimizi taşımak zorunda kalacağız Çocuğumuzun okul naklini de mecbur taşındığımız yere aldıracağız Eğitim ve öğretimi yarıda kalacak. Çocuğumuzun okul döneminde okul değiştirmesi onun psikolojisi ne ve derslerine nasıl olumsuz yönde etki yapacağını bilemiyoruz' diyorlar. Diyanet çalışanları, Başkan Ali Bardakoğlu'nun, 'Personelimiz parasızlıktan başka kurumlara kaçıyor' sözlerine de tepki göstererek esas ayrılma sebeplerinin 'Sahip çıkılmama' olduğunu dile getiriyorlar. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun, 'Sadece üniversite mezunlarına muvafakat verebiliyoruz' açıklamasına rağmen 9 Aralık 2004'te birçok lise mezununun muvafakat aldığını iddia eden çalışanlar, kendilerine yapılan uygulamanın hiçbir kanuni dayanağı olmadığını savunuyorlar.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber