Belediyenin temizlik işleri çalışmalarıyla, Şanlıurfa en temiz illerden oldu

Şanlıurfa Belediyesi yürüttüğü temizlik işleri çalışmalarıyla Şanlıurfa'yı Türkiye'nin en temiz illerinden biri yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye temizlik işlerini özelleştirmesiyle birlikte hem araç sayısını artırdı hem de sokaklarda çalışan temizlik işçilerinin sayısı artırdı. Bununla birlikte daha önceki yıllarda 3 günde bir toplanan ve ara sokaklarda merkeplerin çöp topladığı Şanlıurfa'da, şimdilerde 68 mahallenin her sokağındaki çöpler, günü birlik olarak düzenli şekilde toplanıyor. Dik ve dar sokaklarda merkeplerle toplanan çöpler ise Mercedes araçlarla toplanmaya başlandı. Belediye, 2004 yılı öncesine kadar kentin turistlik alanlarında faaliyet gösteren çöp transfer istasyonlarını kaldırarak; Sancaktar, Onikiler, Dede Osman ve Yakubiye mahallelerini de sağlıksız ortamdan kurtardı.

Yaklaşık 9 yıl önce apartman önlerindeki çöp konteynerlerini vatandaşlara aldıran belediye, bu uygulamasını da değiştirerek şimdilerde bütün çöp konteynerlerini de kendisi yaptırıyor. Yılda bin adet çöp konteyneri yaptıran belediye, yeni konteynerlerden en son 2 bin 500 adet aldı. AB standartlarındaki çöp konteynerlerine geçen belediye, 59 araç filosuyla günde 400 ton çöp, 2 bin 500 kilo tıbbi atık topluyor.

Şanlıurfa'yı Türkiye'nin en temiz şehirlerinden biri haline getiren Belediye Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, ana arterler, pazar yerleri ve ŞUTİM'i periyodik olarak yıkıyor. Sadece sokakları değil, halkın ortak kullandığı alanların da temizliğini yapan belediye; cami ve avluların, hanların, okul bahçelerinin, derelerin temizliğini de yapıyor.

Şanlıurfa Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, "Çevreyle, temizlikle bu kadar mücadele veren personeli yılda 2 kez sağlık taramasından geçiriyoruz. Başarılı temizlik işçilerimizi çeşitli hediyelerle de ödüllendiriyoruz. Bu fedakar temizlik işçilerimizin sayesinde Şanlıurfa Türkiye'nin en temiz şehirlerinden birisidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber