Bursaspor Başkanı Yazıcı ile 42 taraftar beraat etti

Bursa'da bir sezon önce Bursaspor ile Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle yargılanan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile yeşil -beyazlı kulüp yöneticileri ve 42 taraftar beraat etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ?halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit' suçlamasıyla yargılanan aralarında İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 13 tutuksuz sanık katılmadı. ?Halkın bir kısmını bir kısmına karşı silahlandırarak öldürmeye tahrik, halk arasında korku ve panik oluşturarak tehdit etmek" suçlarından haklarında 2 yıldan 30 yıla kadar değişen cezalarla hapisleri istenen sanıklardan 29'u son kez hakim karşısına çıktı.

Savcı, mütalaasında, 2 yıla kadar hapsi istenen yöneticilerin delil yetersizliğinden beraatini istedi. 30 yıla kadar hapisleri talep edilen taraftarların ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerini talep etti.

Sanıkların da beraat istemesi üzerine mahkeme heyeti, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Hukuk işlerinden sorumlu eski yönetici Avukat Öztürk Yazıcı, Eski Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer, Stat Müdürü Ahmet Varol Çorakçıgil ve Kulübün bilet sorumlusu Sedat Şen'in delil yetersizliğinden ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Aralarında tribün liderleri ve taraftarların da bulunduğu ve haklarında, 37 sanığın ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatleri kararlaştırıldı.

?ADALET YERİNİ BULDU?

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bursaspor'un Hukuk Danışmanı Avukat Öztürk Yazıcı, adaletin yerini bulduğunu söyledi. Beşiktaş maçı sonrasında bir gazeteciyle kanunsuz suç olmaz olur, şeklinde bir mütalaa yaptıklarını ve bunun haber olmasının ardından kendisini karakolda bulduğunu anlatan Yazıcı, şunları dile getirdi: ?40 saate yakın gözaltı, arkasından bir dünya manevi işkence ve yargılama sonunda gerek başkanımız gerekse de bizim hakkımızda isnat dilen bu suçtan dolayı beraat kararı verildi. İlk günden beri biz ne yaptığımızı, ne söylediğimizi biliyorduk. Aksini hiç bir zaman düşünmedik. Şaşkındık, hele hele hukuksal bir mütalaa verdiğimiz için böyle bir olayın yaşanması anca bizim ülkemizde yaşanabilecek bir şey. Bu kadar insanı, adliyeyi meşgul ettiğimiz için üzgünüm.?

Son sözü hukukun söylediğini vurgulayan Yazıcı, ?Mutluyuz, yolumuza bakacağız. Biz her zaman Bursaspor'un menfaatleri için burada olduk. Görevimizi layıkıyla yaptık. Omuz atmalar olacaktır. Biz büyüyen bir kulübüz. Bir takım zorluklarla karşı karşıya kalacağız. Bugüne kadar başımıza ne geldiyse hepsinden galip çıktık. İyi niyetle, güvenle, dürüstlükle işinizi yaparsanız, omuz atmalara rağmen dimdik ayakta kalırsınız. Karar camiamıza hayırlı olsun.? diye konuştu.

?BİZE TERÖRİST BİLE DEDİLER?

Tribün liderlerinden Selim Kurtulan ise şu ifadeleri kullandı: "Biliyorsunuz bu olaylar Bursaspor Beşiktaş maçı öncesinde çıktı. Bu olaylarda binlerce insan vardı. Ne yazık ki sadece 56 arkadaşımız ceza yattı. Adalet yerini buldu, bu arkadaşlarımız suçsuzdu, bu ortaya çıktı. Bize futbol holiganı dendi. Terörist bile dediler. Adalet ise yerini buldu. Bizler terörist değil Bursaspor sevdalılarıyız. Bugün beraat kandiliydi bizler de beraat ettik.?

Diğer tribün liderlerinden Mehmet Güzelsöz ise kendilerine terörist yakıştırmasını yapanların utanacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber