Akhisar'a özel yaptırılan altın paralar satışa çıktı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında özel olarak darphanede bastırılan "Akhisar Parası"nın tanıtım programı, Akhisar Belediyesi Gölet Büyük Salonu'nda yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de katıldığı gecede tanesi 10 bin TL'den satılan 24 ayar 30 gramlık 50 adet özel "Akhisar Parası" satışa çıkartıldı. Satışı yapılan paralardan elde edilecek gelirle 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında Akhisar Belediyesi'nin de katkıları ile Anfi Tiyatro yaptırılacak. Geceye katılan iş adamları Akhisar'a özel paralardan 24 tanesini aldı.

Projenin baş mimarı olan Vali Daşöz yaptığı konuşmada, "Konuşmama başlamadan önce bu programda emei geçen herkese teşekkürlerimi sunmak isterim. Aslında sunulan filmlerde yapılan konuşmalarda çok şeyler anlatıldı. Bizler daha önce sizin çocuklarınızı bizlerinde proje arkadaşları olan, Akhisarlı öğrenciler ile bir çok defa bir araya geldik. Kısacası sizler gibi seçkin bir topluluğu burada bulmuşken, projemizin dile getirilmeyen birkaç boyutunu da paylaşmak istiyorum. Her anne baba için ve her ulus için çocuklar çok önemlidir. Aslında çocukların geleceği ile ülkenin geleceği aynı anlamı taşımaktadır. Genelde bizler çocuklarımızı tanımlarken geleceğimizin mirasçıları ifadelerini kullanırız ve onları yetişkin dönemlerinde görev almalarını ön görürüz. İşte bu projeyi bu noktada biraz daha farklı düşünün. Çünkü birinci düşüncede çocuklar genelde nesne konumundadır, özneler başkalardır, özneler büyüklerdir, yöneticilerdir, karar vericilerdir. Ancak bu projede çocuklarımız tamamen özne konumundadırlar" dedi.

Madalya alan iş adamı ve hayırseverler ise şöyle:

"Mehmet Keskinoğlu; 5 adet, Rona Yırcalı; 3 adet, Topi Kardeşler; 1 adet, Halil İbrahim Doğan; 1 adet, Hayrettin Yalçın; 1 adet, Sedat Çelenlioğlu; Alper Alhat; 1 adet, Murat Sabırlı; 1 adet, Gransiser Seramik; 1 adet, Yıldız Entegre; 1 adet, M. Ali Erdayıoğlu (ATSO); 1 adet, Ahmet Akbuğa (Akhisar Ziraat Odası); 1 adet, Emin Demirci (Akhisar Ticaret Borsası), 1 adet, Bilal Sarıçelik; 1 adet, Mehmet Bınar 1 adet, Ali Osman Kurtuluş; 1 adet"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber