Kuşadası Belediyesi, cami arsasını otopark yaptı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde cami için hibe edilen bir arsa, belediye meclisi tarafından otopark yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arsanın bulunduğu Hacifeyzullah Mahallesi'nin sakinleri ve Muhtar Salih Sargın, Belediye Başkanı Esat Altungün'ü mahkemeye verdi.

Kuşadası Santral Garajı karşısında bulunan ve emlak değeri çok yüksek olan arsa, sahiplerince cami yapımı için bağışlanmıştı. Belediye Meclisi ise burayı otopark alanı yaparak, aynı bölgenin üst taraflarında, ana yola uzak, sitelerin içindeki başka bir yeşil alanı cami yeri olarak belirledi. Konu hakkında açıklama yapan Muhtar Sargın, "Geçen ay muhtarlığın kapısına vatandaşlarca, 'Muhtar, beş sitenin tek yeşil alanına cami yapılıyor. Cami yapılması gereken yer ise otopark olacak. Duruma müdahale et.' yazılı bir not bırakılmış. Bu notu Kuşadası Belediyesi'ne götürdüm. Belediye Başkanı Altungün, imza toplamamı istedi. Topladım fakat bu defa da kararın meclisten geçtiğini, bir şey yapamayacağını söyledi." dedi. Söz konusu arsaya büyük bir alışveriş merkezi yapılacağını söylendiğini aktaran Sargın, "Cami yeri olarak bağışlanan alan değiştirilerek, içinde yaklaşık 100 tane ağaç olan, beş sitenin tek yeşil alanı cami yeri olarak kararlaştırılmış. Bu da yetmiyormuş gibi yeni cami alanı içinde kamuya ait yollar arsaya dahil edilmiş. Memlekette hak var, adalet var. Cami arsası olarak bağışlanan yer, neden değiştiriliyor?" şeklinde konuştu. Muhtar Sargın, Belediye İmar Komisyonu Başkanı Leziz Uyanık'ın da yeni cami arsasının küçük olduğunu belirttiğini, belediye mühendisi Erdoğan Elçi'ninse yolun da arsaya dahil edildiğinin kendisine ifade edildiğini anlattı.

Kuşadası İlçe Müftülüğü ise Cami yapımı için vatandaştan gelen istekler neticesinde belediyeden yer talebinde bulunduklarını, hattâ hazır olan yerlerine de aylardır ruhsat verilmediğini bildirdi.

Kuşadası Belediyesi'den, şu ana kadar konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber