Atatürk heykelinin yer değişikliğinin istenmesine, CHP tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü, Atatürk heykelinin yerinin değiştirilmesinin istenmesine tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, İl Genel Meclis üyeleri ve partililer, Atatürk heykeli önünde basın açıklaması yaptılar.

Enver Kiraz şöyle konuştu:

"Malatya Belediyesi yetkilileri resmi bir açıklama yaparak resmi törenlerde kullanılan alandaki Atatürk anıtının buradan kaldırılacağını ve anıtın hemen yanında bulunan İsmet Paşa Parkı'nın içine taşınacağını, bu konuda Sivas'taki koruma kuruluna talepte ifade etmişlerdi. Atatürk anıtı hepimizin bildiği gibi yıllardır bu alanda ve bu alanla özdeşleşmiştir. Anıt yoğun bir araç ve yaya trafiğinin üzerinde ve tam da anlamına yakışır bir yerdedir. Çünkü anıt sıradan bir anıt ya da sıradan bir heykel değildir."

"Bütün Türkiye'nin ortak değeri olan ve aynı zamanda dünyanın gıptayla baktığı bir liderin anıtının her il, her ilçe ve her birimde en müstesna yerde olması vazgeçilmezdir" diyen Kiraz, "Anıtın en müstesna yerde olması o kentte yaşayanlar için değil, dışarıdan gelen misafir, turistler ve benzeri kişilerin de rahatça görebileceği bir alanda olmalıdır. Anıtın yeri kesinlikle değiştirilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber