BASİAD'tan, Balıkesir'in Sorunları ve Çözüm Önerileri raporu

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı İsa Tamer Çelik, dernek olan yarının Balıkesir'ini düşünen, üreten herkesi can kulağıyla dinlemeyi bir görev saydıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik ve beraberliğin şart olduğunu belirten İsa Tamer Çelik, "İnanıyorum ki; hep birlikte, omuz omuza Balıkesir'&i hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, kısa bir süre önce dernek tarafından hazırlanan "Balıkesir'in Sorunları ve Çözüm Önerileri" isimli rapor niteliğindeki kitapçığın tanıtımıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Viva Parktaki basın toplantısında derneğin yönetim kurulu üyelerin de hazır bulundu. 2 bin adet bastırılan ve kısa sürede tükenen kitabın bekledikleri ölçüde rağbet gördüğürnü ve olumlu tepkiler aldıklarını anlatan BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, ilave baskı yapacaklarını söyledi. Çelik, bu kitapçık ile Balıkesir'deki sorunları gündeme taşıyıp çözüm önerileri üretmek ve Balıkesir'i il olarak hak ettiği yere ulaşması yolunda katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Bu kitapçığın aslında bir rapor olduğunun altını çizen dernek başkanı İsa Tamer Çelik, "Bu rapor ilimizin yaşadığı sorunları ve geleceğe ilişkin karşılaşabileceği tehlikeleri çözüm önerileri ile birlikte dile getiren bir anlayışın sonucu olarak ortaya çıktı. Yapılan bu çalışmayla, bir yandan toplumsal uzlaşma sağlanarak kentin sürdürülebilir kalkınma önceliklerinin ve hedeflerinin saptanması, ortak bir kent vizyonu oluşturulması, temel stratejilerin ve eylem planlarının belirlenmesi, diğer yandan da uygulamaya dönük olarak oluşturulan görüşlerin veya kararların başta belediyemiz olmak üzere yönetimlerin gündemine alınması hedeflenmektedir" dedi.

YARININ BALIKESİR'İNİ DÜŞÜNÜYORUZ

BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, dernek olarak yarının Balıkesir'ini düşündüklerini, daha güçlü ve üreten bir Balıkesir için toplumsal işbirliğine, güç birliğine, uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu, bu anlamda kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti. İsa Tamer Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Balıkesir Sanayici ve İşadamları derneği olarak sivil toplum örgütlerimizin, özel sektör temsilcilerimizin, akademisyenlerimizin önerilerine de büyük önem veriyoruz. Yarının Balıkesir'i için düşünen, üreten herkesi, tüm hemşehrilerimizi

can kulağıyla dinlemeyi bir görev sayıyoruz. İnanıyorum ki hep birlikte omuz omuza Balıkesir'i hak ettiği yere taşıyacağız. Benim dileğim bu ve benzer raporların hızla büyüyen ve gelişen ilimize ait yenilenen veri ve bilgilerle düzenli olarak hazırlanması, bizlerin ve yatırım yapmak isteyen girişimcilerin yoluna ışık tutmasıdır. Bizlerin oluşturduğu güç birliği ile kazanan ve ilerleyen Balıkesir olacaktır. Ortak geleceğimiz için hazırlanan, Balıkesir'in mevcut durumunu ortaya koyarak Balıkesir'in yönetiminde söz sahibi olan tüm kurum ve kuruluşlara önemli mesajlar veren ve çözüm önerileri sunan bu raporun yararlı olmasını diliyorum."

İsa Tamer Çelik, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova'nın, "Balıkesir'in Kaynakları, Sorunları ve Çözüm Önerileri" isimli kitapçıktan yararlanarak TBMM'ye soru önergesi sunduğunu ve kitapçıkta ele alınan sorun ve çözüm önerilerinin ülke gündemine taşındığını söyledi. Çelik, Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e de gönderme yaparak, Bakan Eker'in yılda en az 3-4 defa Balıkesir'e mutlaka gelmesi gerektiğini, çünkü coğrafya itibariyle tarım ve tarıma dayalı sanayisiyle Balıkesir'in buna çok ihtiyacı olduğunu kaydetti. BASİAD başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde Sakarya'da düzenlenen Et Şenliklerinin son derece alakasız bir faaliyet olduğunu, Bakan Eker'in de katıldığı bu şenliğin neye düzenlendiğini anlamadıklarını ifade ettiler. Kırmızı et ve beyaz et ile et, süt ve ürünlerinde Balıkesir'in Türkiye ve bölgeyi doyuran il konumunda iken hak ettiği ilgi ve desteğin gösterilmediği kanaatinde olduklarını ifade ettiler. Özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok büyükşehirde Balıkesir eti kullanıldığı, gurmelerin programlarında da Balıkesir etinden övgüyle söz edildiği hatırlatıldı.

İLÇELER İL OLMA DERDİNE ELİNDEKİ DEĞERLERİ KAYBEDİYOR

BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, kitapçığın tanıtımının yapıldığı toplantıda basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları da cevapladı. Her fırsatta Balıkesir'in il olarak birlik ve beraberlik içerisinde İl olma bilinciyle hareket etmesi gerektiğini bunun için de aslında gerekli olan dinamizmin var olduğunu belirten Çelik, Bandırma ilçesindeki limanın buradaki işadamlarının gözleri önünde yabancıya kaptırıldığını, ancak ilçenin yıllardır il olma hayaliyle dertlendiği için elindeki değerlerin farkında olmadığını söyledi. Çelik, "Bandırma limanı altın yumurtlayan tavuktu, fakat göz göre göre başkasına kaptırdılar. Yani il olsan ne olur olmasan ne olur? Elimizdeki değerlere sahip çıkmalıyız. Şimdi aynı durum körfez ilçelerimiz için de geçerli. Ayvalık Dikili arasında büyük bir yat limanı projesi var. Bunu takip ediyoruz. O taraf da kalktı körfez il olsun diyor. Herkes böyle bir derde düşmüş. Kazdağlarında altın madenlerini gördük, orada çok ciddi bir katliamı var. Şahsen büyük üzüntü duydum. Kaldı ki hala orada havaalanının ismi tartışılıyor. Konuşulacak çok şey, çözüm bekleyen çok mesele var" diye konuştu.

BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, Dursunbey ilçesinde banka şubelerinde hala para çekmek için ıstampa kullanıldığını söyleyerek gelişmiş Batıdaki Balıkesir'de böyle manzaraların yaşanmasının üzücü olduğunu vurguladı.

MAVİ VURGUN'A ELEŞTİRİ

BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik, geçtiğimiz aylarda Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kolluk gücü olarak İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Mavi Vurgun isimli tarımla ilgili soruşturmanın tarıma dayalı sanayi işiyle uğraşan iş dünyasını kötü etkilediğini, bu operasyonun duyumlara dayalı yapıldığını, Balıkesir açısından kötü bir imaj olduğunu, operasyon nedeniyle Bakanlığın tarımla ilgili destekleri anında kestiğini söyledi.

Haziran ayında açıklanacak 2012 desteklerinden Balıkesir'in mahrum bırakıldığını belirten BASİAD Başkanı Çelik, artık umutlarının 2013 yılı ilk 6 ayı için açıklanacak teşvikler olduğunu söyledi.

Toplantıda Karesi AVM ile ilgili yöneltilen soruları da cevaplayan BASİAD yönetimi, bu işin kendileri için bir referans olduğunu ifade etti. Dernek Başkanı İsa Tamer Çelik, projesi belediyeye ait olan Karesi AVM'de en başta eleştiri alındığını ancak daha sonra modern yapısıyla bulunduğu yere ayrı bir güzellik kattığının kabul edildiğini söyledi. Burada BASİAD İnşaat olarak kar ettiklerinin söylenemeyeceğini belirten Çelik, belediyeye 6 bin 500 metrekare alan kazandırılmış olduğunu, BASİAD İnşaat olarak 61 dükkanın kendilerine ait olduğunu, buraların satışıyla ilgili hal binasının yıkım kararının onaylanmaması üzerine dükkan satışlarının bıçak gibi kesildiğini kaydetti. İsa Tamer Çelik, Karesi AVM'deki en büyük kazançlarının 1 yıl sonra alacakları İş Bitirme Belgesi olacağını, bu sayede şirketin daha başka çalışmalarda yer alacağını ifade etti. Yakın zamanda 4As marketlerinin şubesinin açıldığı Karesi AVM'deki dükkanların kısa sürede dolacağının beklendiği kaydedildi. BASİAD yönetim kurulu üyeleri BASİAD İnşaat olarak kamuoyuna Balıkesir'de bir ortaklık kültürünün olabileceğini gerçekleştirip göstermek istediklerini, netice olarak bunu başardıklarına inandıklarını belirttiler.

BASİAD'TAN BİR İLK

Bu arada, BASİAD yönetim kurulunun üyeleri için bir ilke daha imza atacağı bildirildi. 10-11-12 Temmuz tarihlerinde yeni uygulamaya giren Türk Ticaret Kanunu ile ilgili özellikle Bağımsız Denetim Uygulaması ile ilgili eğitim programı hazırlandığı bildirildi. Bunun için Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisinden profesör düzeyindeki öğretim üyelerinin eğitim vereceği açıklandı. Dernek olarak üyelerine yönelik konusunda uzman akademisyenlerin hocalığında verilecek Bağımsız Denetim Uygulaması eğitiminde Türkiye Muhasebe Standartları konusunda ücretsiz TMS eğitimi verileceği, 12 saatlik kursun sonunda katılımcıların sertifika alacakları kaydedildi. Basın toplantısının sonunda BASİAD yönetim kurulu üyeleri Atatürk Parkı içindeki havuz başında toplu fotoğraf çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber