Yeşilay Kur'ân kurslarında seminer vermek istiyor

Yeşilay Gaziantep Temsilcisi Fatih Tamer, yaz Kur'ân kurslarında bilgilendirme seminerleri verebileceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut'u makamında ziyaret eden Tamer, Yeşilay Cemiyeti'nin faaaliyet alanlarından bahsetti. Toplumla yakınlıkları münasebetiyle müftülüklerin ve imamların, bağımlılık konularında daha ön planda olabileceğini vurgulayarak, bağımlılık yapan bütün madde ve davranış biçimlerinin İslâmiyet'e de aykırı olduğuna dikkat çekti.

Yaz Kur'ân kursları kapsamında Yeşilay'ın bilgilendirme seminerleri vermesi konusunda talepte bulunan Fatih Tamer, gerekli organizasyon sağlandığında bağımlılığa sebep olan kötülükler noktasında bilgiler aktarabileceklerini ifade etti. Yeşilay'ın sloganının, "Felakette Önce" olduğunu hatırlatarak, çocukları ve gençleri çok önceden uyarmak ve bilgilendirmek gerektiğini sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Bulut da ziyaret sebebiyle teşekkür ederek, insanlığa ve insan hayatına zarar veren her şeyin, dinen de haram olduğunu söyledi. Gaziantep Valiliği'nin yönetimde bağımlılıklarla ilgili birçok faaliyetine katıldıklarını, özellikle camilerdeki hutbe ve vaazlarda kötü alışkanlıklara karşı insanları uyardıklarını aktaran Ahmet Bulut, "Yaz Kur'ân kursları kapsamında da bu yıl farklı bir uygulama takip ediyoruz. Çocuklarımıza çeşitli gezi ve eğlence programları düzenleyerek, farklı konularda bilgilendirmeler yaparak kursu daha da sevdirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber