Sosyal Yardımlaşma'dan yardım alan vatandaşın İŞKUR'a iş başvurusu da alınacak

Batman Valiliği, devlet kapısına gelen vatandaşın, işlemlerini 'Sıfır Bürokrasi' ile gerçekleştirebilmesi için önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile vakfa başvuran dar gelirli vatandaşların, verilecek yardımlar yanında İŞKUR'a iş başvuruları da alınacak.

Daha önce kurumlara başvuran vatandaşların telefon numaralarını kaydedip, kendilerine çağrı merkezi yöntemiyle ulaşarak memnuniyetlerini ölçen valilik, devletle vatandaş arasında bir köprü daha kuruyor. SYDV ile İŞKUR arasında düzenlenen işbirliği protokolüne göre, artık vakfa başvuran dar gelirli vatandaşlara yapılacak yardımların yanı sıra İŞKUR hizmet noktaları sayesinde vatandaşların iş başvuruları da alınacak.

Batman Valiliği toplantı salonunda, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Arslan ve iki kurumun yönetici ve uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, iki kurum arasında işbirliği ve eşgüdümün sağlanmasına yönelik çalışmaların çerçevesi çizilirken, tarafların sorumlulukları belirlendi.

Bundan böyle, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuran dar gelirli ve işsiz vatandaşlara, çalışabilir durumda iseler ve durumları İŞKUR bünyesindeki projelerin şartlarına uyuyorsa, öncelik verilerek işe yerleşmeleri sağlanacak.

Batman merkez ve 5 ilçede, vakıf bünyesinde oluşturulacak noktalarda hizmet verecek olan vakıf çalışanlarına yönelik olarak, İŞKUR tarafından meslek içi eğitim programı düzenlenecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan vakıf çalışanları, oluşturulan noktalarda vatandaşa iş başvurusu ve kayıt konularında kaliteli hizmet sunmaya başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber