Çamlıyayla'da 'Kadıncık Vadisi'nde Buluşalım' toplantısı

Çamlıyayla'da ekoturizmin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Kadıncık Vadisinde Buluşalım" adlı projenin toplantısı yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Mersin İl Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle ilgili toplantıya, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gürcan Özdilek, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürü Etem Boz, İl Kültür Turizm Müdürü Nejat Çakmak, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, siyasi parti temsilcileriyle diğer ilgililer katıldı.

Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, yaptığı konuşmada, Çamlıyayla için hazırlanan bu güzel projeye destek verenlere ayrı ayrı teşekkür ederek, Çamlıyayla Kaymakamlığı olarak projenin daima destekçisi olacaklarını dile getirdi.

Sarı, turizm çeşitliliğinin geliştirilmesine öncülük edecek önemli turizm dallarından biri haline gelen ekoturizme, Çamlıyayla'nın doğal güzelliklerinin çok uygun olduğunu vurguladı.

Ak Parti Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da, Çamlıyayla'nın bu tip projelere ihtiyacı olduğunu dile getirerek, projeyi hazırlayanlara ve destek verenlere her zaman destek vereceklerini belirtti.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise, Çamlıyayla'nın muhteşem doğa güzelliklerine sahip olmasına rağmen büyük bir tanıtım eksikliği yaşadığını ve bu proje ile Çamlıyayla'nın turizm atağına kalkacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim verilen tur rehberlerine katılım belgeleri verildi.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber