Akdeniz Belediyesi 'engelli' asansörü yaptırıyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, çeşitli iş ve işlemler için belediyeye gelen engelli ve yaşlı vatandaşların kullanması amacıyla 'engelli' asansörü yaptırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, asansörün birkaç gün içinde hizmete açılacağını söyledi. Belediye zemin kat ve otopark girişinde, engelli yurttaşların rahatça kullanabileceği, tekerlekli sandalye ile binebilecekleri asansörler olduğunu dile getiren Türk, "Fakat bu asansörlerin yerini bilemeyen engelli ve yaşlı yurttaşlar kimi zaman sıkıntıyla karşılaşıyordu. Biz de bu nedenle onların bu sorununu tamamen ortadan kaldırmak için belediye binasının ön cephesinde, herkesin görebileceği, rahatlıkla ulaşabileceği bir asansör yaptırıyoruz. Çeşitli işlemleri için belediyeye gelen engelli yurttaşlar bu asansörü kullanabilecek, böylelikle karşılaştıkları bazı sıkıntılar da giderilmiş olacak" dedi.

Türkiye'de, resmi rakamlara göre 8 buçuk milyon engellinin yaşadığını ifade eden Türk, "Başta hükümet yetkilileri olmak üzere, merkezi ve yerel yöneticiler, engelli yurttaşların karşısına engel çıkaran değil, engelleri ortadan kaldırıcı kurumlar olmalıdır. Akdeniz Belediyesi olarak bizler de imkanlarımız ölçüsünde engelli yurttaşların günlük yaşamını kolaylaştırıcı projeler üretmeye devam edeceğiz. Herkesin, hepimizin bir engelli adayı olduğunu unutmayalım. Engelsiz bir dünya, ülke ve kent herkesin hakkıdır" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber