Atakum'da yağmur öncesi kriz masası oluşturuldu

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, meteorolojinin bölgeleri için aşırı yağış uyarısı vermesi ile birlikte Fen İşleri, Zabıta ve Temizlik İşleri Müdür ve yetkililerini toplayarak, alınmış ve alınacak önlemler konusunda brifing aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl Atakum ilçesinde yaşanan ve bu yıl da Canik ilçesinde yaşanan sel felaketinin kendilerine dersler verdiğini, ilçelerinde Yağan yağmurda yüzeysel suların akış yönlerini bildiklerini, bu doğrultuda da tedbirler aldıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "İlçemizde Kuruzeytin, Kilyos, Değirmendere, Üniversite, Çatalçam, Taflan gibi bir çok dere var. Bunlar, aşırı yağabilecek yağmurda taşarak tehlike oluşturabilecek yerler. Buraların ve bölgemizde yüzeysel suların aktığı birçok sokağın başında ekiplerimiz ekipmanları ile birlikte hazır bekliyorlar. Olabilecek bir tehlikeye anında müdahale ederek gerektiğinde keserek, delerek, suları yönlendirerek, suların çevreye ve insanlara zarar vermeden denize ulaşması amaçlanmaktadır" dedi.

Atakum zabıtalarının anonslu araçlarla ilçenin dört bir tarafını gezerek, halka uyarılarda bulunacağını hatırlatan Başkan Burma, "Özellikle bodrum katlarında oturan vatandaşlarımızı uyararak, olası bir tehlikeye maruz kalmamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Halkımızın da ekiplerimizin uyarılarını dikkate almasını istiyorum" diye konuştu.

Normal yağmur sularını alacak sistemin kurulduğunu ancak bunun seli taşıyacak boyutta olmadığının anlaşıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Metin Burma, "Bunun önlemi alınmalıdır. Yağmur sularını doğrudan denize götürmeyen sistem çözüm değildir. Raylı sistem de suyun akışı önünde büyük bir engeldir. Buna bir çare bulunmalıdır. Şu yağmur sorunu atlatıldıktan sonra, planımızı bir kez daha gözden geçireceğiz. Böylece bizim alacağımız tedbirler ne derece yeterli ve daha ne yapmalıyız ile Büyükşehir'in alacağı tedbirler nelerdir soruları daha da netleşmiş olacaktır. Bu doğrultuda Büyükşehir belediyemiz ile ortak bir yol haritası çizebileceğimizi ümit ediyorum" şeklinde konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber