Ovacıklılar, şenlikte bir araya geldi

Erzurum'da 3. Aziziye Ovacık Şenlikleri, Toprakkale nahiyesinde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Renkli görüntülere sahne olan şenliklerde 35 köyün sakinleri bir araya gelerek unutulmaz anlar geçirdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık'ın 3 yıl önce ortaya attığı öneriler sonrası Aziziye Belediyesi öncülüğünde Toprakkale nahiyesinde Ovacık Şenlikleri düzenlenmeye başlandı. Bu sene 3.sü düzenlenen şenliklere yoğun katılım oldu. Çevredeki 35 köyün katıldığı şenlikte konuşan Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, şenliklerin hayırlara vesile olmasını diledi. Festival düzenlemenin, organize etmenin kolay iş olmadığının altını çizen Çığlık, ?35 köy halkı bir araya geldi. 35 köyden Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış Erzurumlular bir araya geldi. Burada hep birlikte bu güzel atmosferde, bu güzel havayı soluyoruz. Organize olarak bir araya gelen 35 köy muhtarımıza, Aziziye Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan da, şenliklerin birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olduğunu söyledi. Aslan, ?Erzurum ve gurbetteki dadaşların tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olmak, genç kuşakların ata yurtlarını görmesine, topraklarına sahip çıkması ve bunların yanında güzel bir yaz gününde hoşça vakit geçirmelerini sağlamak adına düzenlenen bu etkinliği oldukça anlamlı buluyorum. Şenliğe Türkiye'nin dört bir yanından gelen Erzurum sevdalılarına da yürekten teşekkür ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise üçüncüsü düzenlenen şenliklerin coşkulu ve heyecanlı bir şekilde geçtiğine dikkat çekti. Cengiz, "Üç yıl önce Milletvekilimiz Fazilet Dağcı Çığlık ve eşi Muharrem Çığlık'ın önerisiyle startı verdik. Bu coşkuyu ve kalabalığı gördükçe heyecanımız daha da artıyor. Gelecek yıllarda daha zengin ve dolu dolu etkinlikler düzenlemek için üzerimize düşeni yapacağız. Şenlikler, bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli organizasyonlardır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu şenlikler aynı zamanda bölgemizin tanıtımına ve gelişimine katkı sunmakta ve ilçemize daha güzel bir imaj kazandırmaktadır." dedi.

Aşkale Kaymakamı ve Aziziye Kaymakam Vekili Asalet Karabulut ise şenliklerin önemine işaret ederek, üçüncüsü düzenlenen Ovacık şenliklerinin artık geleneksel hale getirildiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Şenlikte protokol üyelerine cağ kebap ile kadayıf dolması ikram edilirken, sahne alan sanatçılar, seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara doyumsuz anlar yaşattı. Vatandaşlar türküler eşliğinde halay çekerek, gönüllerince eğlenirken, halk oyunları ekibinin gösterisi büyük takdir topladı.

Türkülerle halay çeken vatandaşlara Başkan Cengiz de zaman zaman eşlik etti. Festivalde çuval, yumurta ve buzağı yarışması düzenlenirken, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Şenliklere Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, İspir-Çamlıkaya Belediye Başkanı Nihat Türker, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, kurum yöneticileri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Erzurum dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber