Çiftçi: Depremin yaralarını sarmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Erciş'te depremin yaralarını sarmak için devletin bütün gücüyle çalıştığını, Erciş'in imar planıyla alakalı sona yaklaşıldığını, vatandaşı mağdur etmeden bu ay içerisinde imarın açıklanacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Çiftçi, bölge için merak edilen sorulara cevap verdi. Erciş ve Van'da meydana gelen depremlerin ardından, hükümetin büyük bir seferberlik içersinde yaraları sarmaya başladığını, ilçede yatırımların toplu konut başta olmak üzere sağlık, eğitim, ulaşım ve spora kadar bir çok alanda aralıksız devam ettiğini belirten Çiftçi, deprem sonrası yapılan çalışmalar neticesinde 4 bin 600 esnafın KOSGEB kredilerinin onaylandığına dikkat çekti.

Depremden sonra başlatılan 4 bin 886 TOKİ konutlarının ağustos ayı içerisinde biteceğini hatırlatan Fatih Çiftçi, şöyle konuştu: "Depremden önce yapılmaya başlanan 544 TOKİ konutu da yakın zamanda bitecek. Erciş'te üretimi yapılan 5 bin üzerindeki TOKİ konutu, hak sahipliliği müracaatı yapanlardan fazla olduğu için kiracılardan da uygun şartlarda talep alınacak. Yine ilçede yıkılan ya da ağır hasar gören 272 dersliğe karşı 550 yeni derslik yapımı için çalışmalar devam ediyor."

Çiftçi, ayrıca, kültür merkezi, öğrenci yurdu, belediye binası ile otobüs terminalinin yeniden yapılacağını kaydetti. Çiftçi, ilçenin yeniden ayağa kalkması için büyük önem taşıyan çalışmaların hızlı bir şekil tamamlanıp, Erciş'e yeniden şehir görüntüsü kazandıracaklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber