Avcı: Türkiye'ye örnek gösterilmiş bir yardım sistemimiz var

Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde şehirde hazırlıklar sürerken, Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği'ne ait Gıda Bankası'ndan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından Türkiye'ye örnek gösterilmiş bir sistemleri olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcı, ?Sivas'ta biliniyor ki Hayat Ağacı var Gıda Bankası var. Bu yapılarımız sayesinde ilimizde dilenme noktasında insanlarımızın olmaması lazım.? dedi. Dilenen insanların yüzde 99'unun, bunu meslek edinmiş insanlar olduğuna vurgu yapan Avcı, ?Belediye veya Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na git dediğimiz zaman gitmezler. Çünkü biz dilenenlere yardım etmiyoruz. Dilenmeyi bırakırlarsa yardım edeceğimizi söylüyoruz. Sabırla bunları takip ediyoruz. Tabi Ramazan gelince de ilimize bir dilenci akını oluyor. Bu, tabi, Sivaslıların merhametinin yüksek olmasından, insanlık duygusu doruk noktada olan bir şehirde yaşıyoruz.? şeklinde konuştu.

?DİLENCİLER BU İŞİ MESLEK EDİNMİŞ?

"Vatandaşların manevi duygularını, art niyetli olarak kullanmak isteyen bir takım mihrakların, ne idüğü belli olmayan örgütlerin, diyebileceğimiz uzantıları Ramazan gelince şehrimize, geçtiğimiz yıllarda da gördük akın ediyor? diyen Mehmet Avcı, şöyle devam etti: "Dilenen insanların yüzde 95'inin dışardan gelenlerden oluştuğunu çıplak gözle bile tespit etmek mümkün. Hem emniyet teşkilatımıza hem zabıtamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bunlarla çok ciddi manada mücadele ediyorlar. Bu yıl da yine emniyet ve zabıtamız dışardan gelen dilenciliği meslek edinmiş insanlarla mücadele edeceklerdir. Ama burada en önemli görev hemşehrilerimize düşüyor. ?

?DİLENCİLERE VERİLEN PARA ASKERE POLİSE KURŞUN OLARAK DÖNER?

Sivaslıların, şehirde dilenme noktasında insanların olmaması gerektiğini bilmeleri halinde, o zaman dilencilere pirim vermeyeceğini, kendilerini soydurmayacağını savunan Avcı, ?Çünkü bunlara vermiş olduğunuz paranın nereye gittiği belli değil. Yani endişem şudur ki terör örgütü kara parayı sağlamak için her türlü yolu deniyor. Türkiye'de bunun örneklerini görüyoruz. Benim tahminim, bu tür organizasyonlara o hayır olarak vereceğiniz liralar kendi milletimize, polisimize, askerimize kurşun olarak dönebilir. Onu için de kıymetli hemşehrilerimiz bunlara pirim vermesinler. İnşallah bu yıl daha önceden alınacak tedbirlerle bu dilenci enflasyonundan şehrimiz kurtarılır.? ifadelerini kullandı.

?ÖRGÜTLER VE MAFYALARLA OLUŞTURULMUŞ ŞEBEKE?

Başkan Yardımcısı Avcı, sözlerini şöyle tamamladı: ?Hayır yapacaklar, hem zekatlarını hem fitrelerini hem de bir kişinin iftarını yaptırmak istiyorum diyen hemşerilerimiz, Hayat Ağacı'na veya güvendikleri bir başka hayır kurumuna, çevrelerinde bildikleri fakir komşularına versinler, dilencilere vermesinler. Bunlar bu işi meslek edinmiş bir takım örgütlerle, mafyalarla oluşturulmuş şebekeler halinde çalışıyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber