Şanlıurfa'da BİK Şube Müdürlüğü açılacak

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürlüğü'nün açılışına ilişkin, "Yeni dönemle ilgili olarak basın kuruluşlarımız ilgili mevzuat ve yeni getirilen yükümlülükleri dikkatli bir şekilde gözden geçirmeli, yeni dönemle ilgili hazırlıklarını yapmalıdır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polat, yaptığı açıklamada, BİK Şubesinin faaliyete başlamasıyla, Şanlıurfa basınında yeni bir dönemin de başlayacağını belirtti.

Yeni dönemde herkesin kanun ve mevzuata saygılı ve bağlı olması gerektiğine inandığını bildiren Polat, kanunsuzluk, yanlışlık ve suistimallerin yeni dönemde yer almaması gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

Veysel Polat, yeni dönemin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"BİK, cemiyetler ve basın kuruluşları olarak hep birlikte bu süreci, Şanlıurfa basınının derlenip toparlanacağı, etkinleşip güçleneceği, itibar ve değer kazanacağı bir dönem olarak değerlendirmeliyiz. BİK yöneticilerinden dirayet ve samimiyet, camiamızdan da kanun ve mevzuata saygılı ve bağlı olmalarını bekliyoruz. Yeni dönemle ilgili olarak basın kuruluşlarımız ilgili mevzuat ve yeni getirilen yükümlülükleri dikkatli bir şekilde gözden geçirmeli, yeni dönemle ilgili hazırlıklarını yapmalıdır.

Basın kuruluşlarımızın güç birliği, birleşme ve ortaklaşmalara gitmelerini zorunlu kılan bir döneme girmiş bulunmaktayız. Bunların alt yapısını oluşturmak, şartlarını belirlemek üzere diyalog ve görüşme ortamlarını hazırlamak üzere de hareket geçmek zamanıdır."

Birlik olarak, özgür ve güçlü bir yerel basının oluşması için şimdiye kadar verdikleri mücadeleye bundan sonra da devam edeceklerini dile getiren Polat, aynı değerlere inanan meslek örgütleri ve basın kuruluşlarının da sürece destek vermesini istedi.

Vilayet ile yerel basının bu tarihten sonra "göbek bağı"nın kesileceğine değinen Veysel Polat, bu tarihten sonra yerel basının kadro ve sayfa sayısı başta olmak üzere daha güçlü bir şekilde okuyucu karşısına çıkmaya hazırlandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber