Naksan Holding şirketleri ihracatta göz doldurdu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ve 2011 yılında en fazla ihracat yapan ilk bin firma arasına giren, Naksan Holding şirketlerinden Naksan Plastik ve Royal Halı, büyümesine devam etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sektörlerinde üretimden satışlar ve istihdamda büyük pay sahibi olan Naksan Plastik ve Royal Halı, TİM tarafından yapılan ilk bin ihracatçı araştırmasında geçtiğimiz yıla göre, önemli ölçüde büyüme kat etti. İhracat oranlarına bakılarak yapılan araştırmada Naksan Plastik 19 basamak birden yükselerek 152'nci sırada yer aldı. Henüz yeni bir firma olmasına rağmen ilk bin ihracat firması arasına giren Royal Halı da listede 660'ncı sırada yer buldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, ?Naksan Plastik olarak ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlama konusunda her zaman öncülük ettik. Faaliyet göstermeye başladığımız ilk günden bu yana, sektörümüzün ve müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürdük ve büyüme planlarımızı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz seneye göre ihracatta yüzde 25 büyüme kaydederek üst sıralara yükselmemiz, hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizi göstermektedir.? dedi.

Naksan Plastik Genel Müdürü Sadettin Korkut da TİM'in araştırma sonuçlarını açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, ?Naksan Plastik olarak elde ettiğimiz bu başarı ile Gaziantep iş dünyasının ve sektörlerinin yüz akı olduk. Naksan Plastik yönetimi olarak ülkemizin, bölgemizin kalkınması için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Verimli ve kaliteli üretim ile müşterilerimize en iyi hizmet vermek temel hedefimizdir. Doğru alanlara yatırımlar yaparak, ülke ekonomisine katkı sağlayıp, bunu yaparken de binlerce insanımıza iş sahası açmayı kendimize ilke edinmiş durumdayız. Gaziantep Türkiye'de lider il olma yolunda hızla ilerliyor. Biz de bu konuda öncü kurumlardan birisi olarak bu performansa katkı yapmaya devam edeceğiz.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber