SBS'de Çorlu Fatih Koleji'nden 2 Türkiye birincisi çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi çerçevesinde son kez uyguladığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre, Özel Ergene Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Fatih Koleji, 2012 8.sınıf SBS'de 2 Türkiye birinciliği elde etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Koleji öğrencileri Kürşat Bakış ve Gülgün Arıkan sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Fatih Koleji Müdür Yardımcısı Naim Özensel, 2000 yılından bu yana 12 yıldır ilk ve orta dereceli öğretim kurumlarında planlı ve disiplinli bir şekilde eğitim vererek, Çorlu'nun eğitimine önemli katkılar sunmaya çalıştıklarını belirtti. Orta öğrenime geçiş için son kez gerçekleştirilen SBS için özverili bir çalışma sergilediklerini vurgulayan Özensel, bu disiplinli çalışmalarının karşılığını, 2012 SBS'de 2 Türkiye şampiyonu çıkartarak almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Türkiye şampiyonu olan Kürşat Bakış, annesi Melahat Bakış ile birlikte geldiği Fatih Koleji'nde duygularını dile getirdi. Bakış, "Öncelikle başarımda emeği geçen okulum Fatih Koleji'ne ve aileme çok teşekkür ediyorum. Planlı ve disiplinli çalıştım. Çalışmamı hiç aksatmadım. Bunun yanın da da aktivitelerimi ihmal etmedim. Ailem bazen yapamadığım sorularda bana yardım etti. Benden desteklerini esirgemediler ve başarı geldi. Hedefim bilim adamı olmak, üniversitede profesör de olabilirim.'' dedi.

Fatih Koleji'nin, 500 tam puan alarak Türkiye Şampiyonu olan diğer öğrencisi Gülgün Arıkan da annesi Gülay Arıkan ile birlikte Fatih Koleji'ne gelerek mutluluğunu öğretmenleri ile paylaştı. Gülgün Arıkan, ?'Ben öncelikle üç senedir peşimden ayrılmayan, bana yardım ve desteğini esirgemeyen anneme çok teşekkür etmek istiyorum. Fatih Koleji ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Planlı çalıştım ama ara vermeyi de ihmal etmedim. Çok mutlu oldum. İlerideki hedefim ise diplomat olmak.'' şeklinde konuştu.

Çocuklarının şampiyonluk başarılarını öğretmenleri ile paylaşmak için Fatih Koleji'ne gelen aileleri de çok mutlu olduklarını dile getirdi. Başarılı öğrencilere Fatih Koleji tarafından birer adet netbook hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber