İstanbul'da toplu taşıma araçlarına tütün denetimi

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesine ilişkin kanunda yapılan yeni değişikliklerle birlikte denetimlerini arttırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekipler toplu taşıma araçları ve taksilerde yaptıkları denetimde, tütün maddelerinin tüketimi konusunda uyarı olmayan araçlara 1358 TL ceza kesti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'da yeni düzenlemeler yapıldı. Bununla birlikte artık işletme ve toplu taşıma araçlarında tütün maddelerinin tüketiminde ve uyarı levhalarının bulunmadığı yerlere herhangi bir uyarı yapılmaksızın doğrudan ceza kesilecek. Yürürlülüğe giren yeni yasayla birlikte İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bakırköy'de sigara denetimi gerçekleştirdi. İstanbul Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mecit Alemdar'ın da katıldığı denetimde ekipler, otobüs, taksi ve minibüsleri durdurarak inceledi.

Mecit Alemdar, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'da yer alan maddeler nedeniyle taksilerde A6 otobüs ve dolmuşlarda ise A5 boyutunda uyarı levhalarının bulunması zorunluluğuna dikkat çekti. Daha sonra sigara içildiği tespit edilen araçlara ve "sigara içilmesi yasaktır" levhaları bulunmayan veya standartlara uymayan araçlara yeni yasa kapsamında uyarı yapılmadan 1358 TL ceza kesildi.

Sürücüler ise, duruma itiraz ederek kendilerine bilgi verilmediğini savundu. Bazı araç şoförleri, uyguluma yapıldığını anlayarak ellerinde bulunan sigaraları attı ancak çevrede bulunan sivil ekiplerden kaçamadı. Uygulama esnasında arkadaşlarına haber veren bir taksi şoförü ise, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, denetimlerin sıklıkla devam edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber