Günal: EXPO'da ekonomi katkısı yerine kişisel çıkarlar ön plana çıkmıştır

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, EXPO'nun Türkiye'nin tanıtımı ve ekonomisine sağlayacağı katkı yerine, yönetimde kimin olacağı ve harcamalar konusunda kimin karar vereceği gibi hususlarda kişisel çıkarların ön plana çıktığını iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Günal, Antalya'da 2016 yılında 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla gerçekleştirilecek Dünya Botanik EXPO'su için geçtiğimiz günlerde Antalya Valiliği tarafından yapılan organizasyon içeriği için basın toplantısı düzenledi. Günal, valiliğin düzenlediği toplantıda bir takım önergeler verdiğini, ancak bu önergelerin kabul edilmediğini söyledi. EXPO icra komitesine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası ve Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin yönetim kurulu başkanlarının dahil edilmesi gerektiğini söylediklerini aktaran Günal, icra dosyalarının tasarıdan çıkarıldığını ve bütün görev ve yetkilerin genel sekreterliğe devredildiğini belirtti.

Önerilen Sivil Toplum Kuruluşu (STK)'ların icra komitesinde yer almamasının makul bir gerekçesinin bulunmadığını dile getiren Günal, ?STK'lar kalıcıdır. Ama o önergeleri kabul etmeyen milletvekilleri geçicidir. Belki de gelecek seçimde onlar seçilmeyebilir. Biz her zaman STK'lara muhtacız. Bu sebeplerden ötürü STK'lar siyasi malzeme yapılamaz.? dedi.

Valilik tarafından oluşturulan EXPO komisyonunun bugün tekrar kurulacağını hatırlatan Günal şunları söyledi: "Genel sekreterlik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından atanacak. Eker'in bütün işlemleri ihalesizdir. Yönetmeliği kendisi çıkaracak, sekreteri kendisi atayacak. Onun yanında AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'ın ısrarı ve kişisel kaprisleri EXPO Antalya kanununu baştan sakat hale getirmiştir. Tüm bunlar şunu gösteriyor ki, EXPO Türkiye ve Antalya'nın tanıtımı ve ekonomisine katkı sağlayacağı yerde, kimin yönetimde olacağı, ihale ve harcamalar konusunda kimin karar vereceği gibi hususlarda kişisel hesaplar ön plana çıkmıştır."

Ayrıca EXPO'nun kanun tasarısının kabul edildiğini ve kanun tasarısı üzerinde değişiklik yapılması gerektiğini dile getiren Günal, ?Badak ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'a Antalya ve ülkenin çıkarları için siyaset üstü davranacağımızı ilettik. Ancak bu iyi niyetimiz karşılık bulmadı ve AK Parti'nin baskı ve dayatmasıyla karşılaştık.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber